Naslovnica / ŠPORT / Tri medalje na prvi tekmi Državnega prvenstva v težavnostnem plezanju
Luka Jerman na podelitvi.

Tri medalje na prvi tekmi Državnega prvenstva v težavnostnem plezanju

V soboto, 13. maja 2017 se je v športni dvorani Poden pričelo Državno prvenstvo v težavnostnem športnem plezanju.

Tekmovanja, ki je potekalo za mlajše in srednje kategorije se je udeležilo sedem članov Plezalnega kluba Kamnik. V mlajših kategorijah se je v smer prvi podal mlajši deček Luka Jerman. Sicer že dve leti zapored nepremagljiv v balvanskem plezanju je potrdil, da tudi v težavnosti sodi v sam vrh in osvojil drugo mesto. V isti kategoriji je Timotej Romšak za las zgrešil stopničke ter na koncu osvojil 4. mesto.

V kategoriji starejših dečkov, kjer je konkurenca najmočnejša si je Aljaž Resnik z borbenim plezanjem zagotovil nastop v finalu. Z odličnim plezanjem v dolgi previsni steni je zasluženo stopil na stopničke za zmagovalce. Aljaž je v lanskem letu slavil zmago v skupnem seštevku državnega prvenstva v balvanskem plezanju, v težavnosti pa je osvojil četrto mesto in je član slovenske mladinske reprezentance. Lanskoletna državna prvakinja in članica mladinske reprezentance Betka Debevec je osvojila tretje mesto. V finalni smeri nobena od starejših deklic ni dosegla vrha smeri, prva tri mesta pa je odločal zgolj en gib. Tekmovanja so se udeležili še naslednji tekmovalci in po posameznih kategorijah osvojili: 6. mesto Nejc Sitar (kadeti),  11. mesto Žiga Židan (st. dečki) ter 12. mesto Pia Mavec (ml. deklice).

Tekmovalce v letošnji sezoni za državno prvenstvo v težavnosti čaka šest tekem. V začetku junija se bo pričelo tudi državno prvenstvo v balvanskem plezanju, ki se bo odvijalo na tradicionalnem prizorišču na Log-Dragomerju, kjer se bodo tekmovalci preizkušali v balvanski plezalni steni na prostem.

Stane Židan