Naslovnica / KULTURA / Tri zanimive razstave v kamniški Supernovi

Tri zanimive razstave v kamniški Supernovi

V prostorih nakupovalnega centra Supernova Qlandia Kamnik si je te dni moč ogledati kar tri razstave, in sicer fotografije Lojzeta Burja, keramične izdelke studia Šik iz Kranja ter risbe metuljev, ki so jih narisali učenci OŠ Marije Vere.

Ob dolgotrajnem in kroničnem koronskem pomanjkanju različnih kulturnih dogodkov in prireditev, je razveseljivo (in tudi pohvalno), da se lahko vsaj nekaj kulturnega utripa naužijemo kar ob vsakodnevnih opravkih, kot je denimo nakupovanje v osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Supernova Qlandia Kamnik, kjer so sočasno na ogled kar tri različne razstave.

Fotografije Lojzeta Burje

V galeriji Supernova Qlandia Kamnik, ki je ob odhodu iz trgovine Spar domala ne morete spregledati, trenutno svoje fotografije iz narave razstavlja likovni ustvarjalec Lojze Burja. Na ogled je obsežna razstava fotografij z najrazličnejšimi prizori iz narave, med katerimi so zagotovo še posebej zanimive fotografije različnih živali. Nekoliko škoda je le, da so fotografije nekoliko manjšega formata, saj bi si marsikatera izmed njih zaslužila tudi precej večjo povečavo, sama razstava pa med obiskovalci kamniške Supernove žanje kar precej zanimanja.

Še več zanimanja pa utegnejo že v kratkem pritegniti Lojzetove kovinske figurice oz. skulpture, ki jih trenutno razstavlja v trgovskem centru Supernova Qlandia Kranj, razstava pa bo, če smo prav seznanjena, že kaj kmalu gostovala tudi v Kamniku.

Razstava keramike

Druga v vrsti razstav, ki popestrijo obisk osrednjega kamniškega nakupovalnega centra, je razstava keramike studia Šik iz Kranja. Le-ta je na ogled v vitrinah, ob katerih je moč od nedavnega posedeti tudi na priročnih klopcah, glede na to, da imamo v Kamniku bogato izročilo izdelovanja keramike ter kar nekaj imenitnih mojstric in mojstrov keramike ter drugih ustvarjalcev, pa se lahko nadejamo, da bodo na ta način v kamniški Supernovi predstavljeni tudi njihovi izdelki.

Verini Metulji

Na »mobilno« likovno razstavišče kamniške Supernove, mimo katerega se kar popeljemo, pa so prileteli raznobarvni metulji in metuljčki, ki so jih ustvarili učenci 6. razreda OŠ Marije Vere. Slike raznolikih metuljev so izdelane v kombinirani tehniki, v prostore kamniške Supernove pa bodo na igrivo ustvarjalen način prinašali pomladno razpoloženje vse do 1. junija.