Naslovnica / ŠPORT / Triatlonski zmagovalni oder na Ptuju je bil kamniški
Jan Škrjanc, Domen Obreza, Tjaša Vrtačič, Matevž Planko, Leon Obreza in Klemen Bojanc pred štartom triatlona na Ptuju.

Triatlonski zmagovalni oder na Ptuju je bil kamniški

V nedeljo se je na Ptuju odvil prvi letošnji triatlon v Sloveniji. Organizatorji so pripravili akvatlon za otroke, super šprint za starejše osnovnošolce in šprint triatlon za vse ostale, kamniški triatlonci pa so se na njem odrezali več kot odlično.

Odlično formo je z zmago v sprint triatlonu potrdil 18-letni Kamničan Matevž Planko (TK  Trisport Exoterm), ki je dosegel čas 55 minut in 55 sekund. Prednost, ki jo je pridobil na plavalnem delu, je ubranil do konca pred svojim klubskim kolegom Domnom Obrezo, ki je za drugo mesto potreboval 56 minut in 6 sekund. Tretje mesto je po najboljšem rezultatu v teku s časom 56 minut in 43 sekund dosegel Klemen Bojanc (TK Olimpija).

 

Pri dekletih je v absolutni razvrstitvi v sprint triatlonu zmago v Kamnik odnesla Maruša Klemenc (TK Utrip), ki je dosegla čas 1 ura, 2 minute in 4 sekunde. Drugo mesto je s časom 1 ura, 3 minute in 28 sekund dosegla mladinka Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm), ki se je uspešno vrnila po neprijetni poškodbi. Tretje mesto pa je osvojila državna prvakinja v sprint duatlonu iz Ribnice, Katja Hočevar (TK Telemach Ljubljana), ki je dosegla čas 1 ura, 5 minut in 37 sekund.

V času, ko je skozi Kamnik tekla množica tistih, ki so tekli za tiste, ki tega ne morejo pa so na zmagovalne stopničke v Ptujskih Termah stopili še Kamničani (vsi TK Trisport Exoterm):

Jan Škrjanc, Žiga Podbevšek, Miro Kregar in Romana Capuder (vsi 1.mesto), Mark Šporn, Nik Belaj, Zarja Pančur, Vita Pilih, Kim Šporn , Tjaša Žnidar (vsi 2.mesto) in Arne Pilih, Anja Hribar, Manca Maradin, Leon Obreza, Žiga Berlec in Andreja Gradišar (vsi 3.mesto).

Nataša Planko
Foto: Tomaž Vrtačič