Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Trinajsti rojstni dan Term Snovik

Trinajsti rojstni dan Term Snovik

V najvišje ležečih slovenskih termah so danes pripravili manjšo slovesnost, s katero so obeležili trinajsto obletnico svojega delovanja.

Od ideje in pilotnega odprtega bazena, ki je bil postavljen pred dvajsetimi leti, čeprav so spomini na priljubljena »švercarska« nočna kopanja domala še sveži, je v snoviških termah preteklo že precej vode. V trinajstih letih, odkar stoji pokrit bazen, je Terme Snovik obiskalo že 2 milijona gostov, z nenehno nadgradnjo ponudbe, pokritim in zunanjim bazenom ter apartmajskim naseljem, pa so »gorenjske terme«, ki jih nikakor ne gre zamenjevati z »gorenjskimi toplicami« v Begunjah, pridobile na priljubljenosti in veljavi, kar potrjujejo tudi številne nočitve.

P1110446

Ob priložnostni, pravzaprav tradicionalni slovesnosti, ki jo v Termah Snovik v tem času pripravijo vsako leto, je prisotne najprej nagovoril direktor Ivan Hribar, ki je nanizal nekaj podatkov iz preteklega, ne najlažjega leta. Pred natanko letom dni jo je tudi snoviškim termam najprej zagodel žled, vremensko nenaklonjena, pa jim je bila tudi deževna poletna sezona. Vseeno so nanizali kar nekaj lepih poslovnih rezultatov, kar pa je, po besedah Ivana Hribarja, predvsem zasluga zaposlenih, obiskovalcev in vseh drugih, ki so, vsak po svoje, pomagali sestaviti mozaik skupne uspešne zgodbe. Dejal je še, da razvoj Term Snovik še zdaleč ni končan, saj nameravajo ponudbo term, na različne načine, nadgrajevati tudi v prihodnosti ter da razmišljajo tudi o olimpijskem bazenu.

Čimprejšnja izgradnja slednjega bi bila, zaradi številnih teženj za izgradnjo pokritega olimpijskega bazena v občini Kamnik, več kot dobrodošla, še posebej v primeru, da se smeli načrti “kamniških term” ne zanašajo preveč na morebiten priliv iz občinskega proračuna.

 

Prisotne sta nagovorila tudi predsednik KS Srednja vas Damijan Zdovc ter župan Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru izrazil upanje, da se bodo kamniške terme uspešno razvijale še naprej, vodstvu in zaposlenim pa čestital za dobro delo.

P1110561

Kot zahvala za dolgoletno medijsko spremljanje Term Snovik, že od same ideje naprej, je bila čast razreza jubilejne torte zaupana Veri Mejač in Andreju Žalarju.

 

Priložnostne nagrade za dobro delo sta iz rok direktorja prejela tudi dva izmed zaposlenih, in sicer »gospodinja« term Tatjana Klemen, ki že vrsto let skrbi, da veljajo snoviške za ene izmed najčistejših v Sloveniji, ter animator Bernard Jarc, ki skrbi za zabavo in animacijo obiskovalcev.

Program je z glasbenimi točkami na saksofonu popestrila Senta Avbelj, slovesnost pa se je zaključila s pogostitvijo in ogledom nove kotlovnice na biomaso.