Naslovnica / ŠPORT / Trisportovci osvojili avstrijski Wolfsberg in ljubljansko Ilirijo

Trisportovci osvojili avstrijski Wolfsberg in ljubljansko Ilirijo

Za člane Triatlonskega kluba Trisport Exoterm je bil vikend nadvse uspešen. Matija Meden, Matevž Planko in Klemen Bojanc so bili včeraj v omenjenem vrstnem redu absolutni zmagovalci sprint triatlona v avstrijskem Wolfsbergu. Fantje so v mrzlem vremenu odlično opravili s tekmo, katere posebnost je bila v tem, da ni bila dovoljena vožnja v zavetrju. V krajši različici triatlona je absolutno zmagal prav tako član kluba TK Trisport Jan Škrjanc.

Ravno tako se je včeraj odvijal triatlon ob Šmartinskem jezeru. V neprijaznih pogojih in dežju je kamniški klub s tradicijo odlično zastopala Andreja Gradišar, ki je bila med ženskami absolutna zmagovalka.

Nedelja pa je potekala v znamenju akvatlona in evropskega prvenstva v polovičnem ironmanu.

Na bazenu ljubljanske Ilirije in v okolici je potekal akvatlon, na katerem so se odlično odrezali vsi Trisportovci. Na najvišjo stopničko so se povzpeli: Ema Bernot, Lina Ilar, Nal Ilar, Ula Ilar, Tjaša Vtrtačič in Tinkara Capuder, na drugo so ponosno stopili: Arne Pilih, Iza Sušnik, Vita Škrjanc, Domen Bojanc in Vita Pilih, na tretji pa sta barve kluba zastopala Nejc Flis in Žiga Podbevšek.

V italijanskem Riminiju pa sta se z dolgo preizkušnjo borila Miro Kregar in Matic Romšak. Miro je tokrat zaradi prebolevanja trebušne viroze žal odstopil, Matic pa za las zgrešil stopničke v svoji kategoriji.

Če želite postati del uspešne zgodbe, vas TK Trisport vabi, da jih obiščete na spletni strani http://www.trisport-klub.si ali na fb strani Triatlonski klub Trisport.

Nataša Planko

X