Naslovnica / ŠPORT / Trisportove spomladanske priprave v Medulinu

Trisportove spomladanske priprave v Medulinu

Skoraj 80 članic in članov kamniškega triatlonskega kluba Trisport se je udeležilo spomladanskih priprav v Medulinu in uspešno zakoračilo v novo triatlonsko sezono.

Medulin ali Novi grad sta tradicionalni postaji triatloncev kamniškega Trisporta in tokrat se je od 5 – 9 dnevnih priprav udeležilo skoraj 80 članov od tega okoli 30 otrok.

Delovni dan na pripravah je precej naporen, saj se jutranje plavanje za nekatere začne tudi ob 6 uri. Ura in pol plavanja zjutraj je zgolj uvod v nadaljevanje po zajtrku. Ponavadi tudi dopoldanski tek traja okoli ure in pol, saj ga je nekaj namenjeno zgolj teku, ki ga pride okoli 10-15 km, del pa raznim ogrevalnim in potem tekaškim vajam. Stadion pri hotelu in peš poti ob morju so kot nalašč za te stvari.  Počitek po kosilu je po navadi ”pre”kratek, saj če se hoče ujeti še kake tri ure kolesa in da nas ne ulovi noč, je treba najkasneje ob 15 h na kolo. Od 80 – 100 km je bila skoraj vsakodnevna dnevna doza kolesa. Sledijo vaje za moč in raztegovanje v hotelskem fitnesu do večerje, po večerji pa predavanja o prehrani, poškodbah, tehnikah vadb moči, teka, kolesarjenja…tako da je na koncu koncev dan še prekratek.

Predvsem pa je pomembna sprememba okolja, da se končno razbije monotona vadba v nočnem času doma, otroci se družijo po vadbenih skupinah, rekreativci pa modrujejo in izmenjujejo izkušnje ter mnenja.

 

Najbolj zavzeti mladinci pa so odšli še malo dalj od hrvaške obale, saj so od 2 – 4 tednov preživeli kar na Kanarskih otokih, kjer je večno poletje in visoke temperature.  Za vse pa so marčevske priprave edinstven  vstop v novo sezono, saj se ob vrnitvi domov že lahko podamo s kolesi na ceste, prestavi se ura in tudi prve tekme so že na vidiku.

Srečno v novi sezoni.

Miro Kregar

X