Naslovnica / Črna kronika / Trk voznic na Mengeškem polju
Foto: PGD Mengeš

Trk voznic na Mengeškem polju

To sinočnjega trčenja osebnega vozila in kombija na Mengeškem polju je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti.

Včeraj zvečer, nekaj po 18. uri, je na cesti med Kamnikom in Mengšem prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnega vozila in kombija.

Foto: PGD Kamnik

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ker  je   voznica kombija pri vključevanju  s poljske  poti  v  promet  na  prednostno  cesto,  odvzela prednost voznici, ki je vozila po njej v smeri Kamnika. V nesreči je bila lažje poškodovana sopotnica v enem izmed udeleženih vozil, ki so jo oskrbeli reševalci NMP Domžale.

Foto: PGD Mengeš

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali in razsvetili prizorišče,  poskrbeli za popolno zaporo ceste in usmerjanje prometa, na poškodovanih vozilih odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri izvleku in prenosu poškodovane osebe.

Ob koncu intervencije so gasilci pomagali še pri nalaganju vozil na avtovleko ter poskrbeli za očiščenje cestišča.

Foto: PGD Kamnik

Zaradi nesreče je bila regionalna cesta Kamnik – Mengeš, na odseku med križiščem za Drnovo in krožišču v Mengšu, kaki dve uri zaprta za ves promet, zoper povzročiteljico nesreče pa policisti vodijo prekrškovni postopek.

Foto: PGD Mengeš