Naslovnica / NOVICE / Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko bo tokrat v Keršmančevem parku

Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko bo tokrat v Keršmančevem parku

V Kamniku cenimo lokalno pridelavo hrane in družinsko tradicijo in zato se vsako zadnjo soboto v mesecu na Glavnem trgu srečamo na tržnem dnevu Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Stojnice so vedno obogatene s kulinarično vsebino, s katero želimo ohranjati in nadgrajevati lokalne in regionalne posebnosti pri pripravi jedi, in kulturno-etnološkim programom, s katerim obujamo stare ljudske običaje. S tem skrbimo, da dediščina naših prednikov ne bo pozabljena.

Majska tržnica pa ne bo potekala v strogem središču mesta kot običajno, ampak bo spremljala največji otroški vestival v Kamniku – Veronikin festival, ki bo tudi v soboto potekal v Keršmančevem parku. Zato ste to soboto, 27. maja vabljeni v Keršmančev park, kjer boste med 8. in 13. uro lahko trgovali z lokalnimi kmeti in pridelovalci domače lokalne hrane.

Ob 9. uri vas bo s svojim nastopom pozdravila Manca Berlec, ki je pred kratkim na Vizijah – državnem festivalu mladinske kulturne ustvarjalnosti – prejela nagrado Rock vizionar za celovito glasbeno izvedbo. Zatem pa se bo na glavnem odru začel odvijati program Veronikinega festivala.

Privoščite si Okuse Kamnika in podoživite otroško rajanje.