Naslovnica / Napovedi in obvestila / Tudi v prihodnjem tednu se bo hitro testiranje izvajalo (zgolj) v ponedeljek in petek

Tudi v prihodnjem tednu se bo hitro testiranje izvajalo (zgolj) v ponedeljek in petek

Občanke in občane občin Kamnik in Komenda obveščamo, da se z mesecem majem spreminjajo termini javnega hitrega testiranja. Slednje se bo izvajalo ob ponedeljkih in petkih. Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik je za izvedbo hitrega testiranja v prostorih Doma kulture Kamnik preko Ministrstva za zdravje Republike Slovenije aktiviral mobilno enoto Zdravstveni zavod Zdravje, ki bo izvajalo hitre teste po enakih postopkih in metodah, kot je to do sedaj izvajal kamniški zdravstveni dom.

Hitro testiranje se izvaja v Domu kulture Kamnik, logistično in tehnično podporo nudi Občinski štab Civilne zaščite, prostore in tehnično ter logistično podporo za hitro testiranje pa je zagotovil tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. V kolikor menite, da ste bili v stiku z okuženo osebo oziroma obstaja sum, da ste okuženi, vljudno vabljeni na hitro testiranje.

S strani izvajalca smo dobili informacijo, da se v skladu z zakonodajo (ZZPPZ) v Centralnem registru podatkov o pacientu (CRPP) obdelujejo podatki o vseh opravljenih testiranjih na virus SARS-CoV-2.. Preko www.zvem.ezdrav.si lahko do svojih dokumentov in podatkov dostopa pacient zase ali za svoje otroke do 15. leta starosti. Za dostop je potrebno katerokoli veljavno digitalno potrdilo, dokumenti so dostopni po registraciji na portal. Na portalu je možen tudi izpis potrdila o izvidu testa. Vpogled v CRPP ima tudi vsak osebni zdravnik (Centralni register podatkov o pacientu), ki lahko potrdilo natisne. Potrdilo lahko dobite torej tudi pri osebnem zdravniku.

Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

Termini:

  • ponedeljek, 10. maj 2021, od 9.15 do 12. ure, od 12.30 do 14. ure,
  • petek, 14. maj 2021, od 7.30 do 11.30 in od 12. ure do 14.30. 

Pri čakanju na odvzem brisa upoštevajte prometni režim. Z vozilom se pripeljete na točko po sistemu DRIVE IN (pripelji in odpelji). Prostovoljci Občinskega štaba Civilne zaščite občine Kamnik izvajajo rediteljsko službo in skrbijo za prometno varnost ter red na vstopni točki. Poudariti velja, da je čakanje v vozilih bistveno varneje za občanke in občane, hkrati pa glede na vremenske razmere tudi prijaznejše. Iz teh razlogov zato Občinski štab Civilne zaščite naproša, da se tisti, ki to lahko, na lokacijo pripeljete z vozilom in v njem počakate na navodila rediteljev, ki vas bodo sprejeli in usmerili. Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve