Naslovnica / Črna kronika / Tuja planinca sta obtičala na Gamsovem skretu, na Markovem pa se je poškodoval delavec
Simbolična fotografija

Tuja planinca sta obtičala na Gamsovem skretu, na Markovem pa se je poškodoval delavec

Reševalne ekipe imajo v teh dneh kar precej dela, saj so gorski reševalci posredovali na Gamsovem skretu in na Veliki planini, reševalna ekipa NMP Kamnik pa na gradbišču na Markovem.

Danes dopoldne, okoli 11. ure, sta v Gamsovem skretu pod Skuto tuja planinca zašla s poti in obtičala na nedostopnem terenu, tako da jima ni preostalo drugega, kot da sta na pomoč poklicala gorske reševalce. Reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na krovu so ju s pomočjo vitla potegnili v helikopter in nepoškodovana prepeljali nazaj v dolino.

Že včeraj, nekaj po 12. uri, pa so gorski reševalci posredovali tudi na Veliki planini, kjer si je pohodnik na makadamski cesti poškodoval koleno. Poškodovanega pohodnika so na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Kamnik, nato pa je bil v Ljubljano, skupaj z dežurno ekipo HNMP z Brnika, prepeljan s helikopterjem Slovenske vojske.

Reševalna ekipa NMP Kamnik, pa se je danes ob 13.17 odpravila na Markovo, kjer si je na gradbišču ceste delavec močno porezal po roki. Reševalci NMP Kamnik so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.