Naslovnica / NOVICE / Tuji znanstveniki obiskali Veliko planino

Tuji znanstveniki obiskali Veliko planino

Znanstveniki iz Izraela, Združenih držav Amerike, Finske, Češke, Poljske in Velike Britanije, ki so Slovenijo obiskali v okviru Znanstivala 2016, so na pobudo dr. Mihe Kosa, direktorja Hiše eksperimentov, ki je danes gostovala tudi v Kamniku, obiskali Veliko planino.

Na Veliki planini jih je pričakal  planšar Peter, nekaj besed so gostujočim znanstvenikom namenili tudi župan Marjan Šarec, direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin ter direktor družbe Velika planina d. o. o. Leon Keder, medtem ko jim je o planini in njenih lepotah pripovedovala turistična vodnica Andreja Čokl.

znanstveniki velika planina 4

 

Megleno vreme, ki je ugledne tuje obiskovalce Velike planino pozdravilo ob prihodu, jih ni preveč zmotilo, saj so jim nekaj tradicije s plesom in pesmijo na Zelenem robu predstavili Folklorna skupina Kamnik in Ljudske pevke Predice, ugledni znanstveni gostje pa za prikaz in gostoljubje niso ostali dolžni, saj so se oddolžili z zanimivim prikazom eksperimentov, ki so jih prinesli s seboj.

znanstveniki velika planina 5

Znanstveno čaranje, podprto s krepčilnimi učinki ruševca ter gostoljubnostjo Velike planine, je delovalo, saj se je popravilo tudi vreme in sončni žarki med meglicami so planino naredili res magično in veselo, da so se znanstveniki, skupaj s kamniškimi folkloristi tudi veselo zavrteli.

znanstveniki velika planina 10

Vir in fotografije: Občina Kamnik