Naslovnica / Črna kronika / Tunjiška “žurerka” si je prislužila novo globo, predrzni tat pa pripor

Tunjiška “žurerka” si je prislužila novo globo, predrzni tat pa pripor

Žurersko razpoložena ljubiteljica glasbe, si je v minulem tednu s preglasnim predvajanjem glasbe v nočnih urah prislužila še eno globo, policisti pa so prejšnji teden slednjič uspeli prijeti tudi moškega, ki ga sumijo več drznih tatvin na območju Kamnika.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 21. do 27. novembra 2016)

POSKUS VLOMA V LOKAL V VRHPOLJAH
21.11.2016 – V Vrhpolju je neznanec z neznanim predmetom poskušal vlomiti v gostinski lokal, vendar v notranjost ni prišel, ker ga je prepodila alarmna naprava. Nastala materialna škoda za 1000 evrov.

ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
22.11.2016 – Policisti so v naselju Volčji Potok zaustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in poteku registracije vozila. Vozniku je bilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Opravljen zaseg registrskih tablic. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

PRIJET STORILEC DRZNIH TATVIN
23.11.2016 – Policisti so zaradi storitve več kaznivih dejanj velika tatvina, ki so bila storjena  na območju Kamnika prijeli osumljenca in mu skladno z določili zakona o kazenskem postopku odredili pridržanje. Šlo je za osebo, ki je v zadnjem času v Kamniku, večkrat na predrzen način vstopala v stanovanja ljudi in jim odtujevala različne predmete. Osumljenec je bil odpeljan k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

GLASNA GLASBA V STANOVANJSKI HIŠI
24.11.2016 – Na območju Tunjiške Mlake je stanovalka v pritličju stanovanjske hiše ponoči predvajala glasbo. Policisti so stanovalko za preglasno predvajanje glasbe oglobili.

VLOM V  STANOVANJSKO HIŠO
25.11.2016 – Policisti so v Rudniku pri Radomljah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec v času med 7.30 do 13.30 uro z razbijanjem stekla vlomil v hišo, pregledal notranjost vendar ni ničesar odtujil. Na objektu je nastala materialna škoda za okoli 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KROŽIŠČU NA BAKOVIKU
25.11.2016 – V krožnem križišču na Bakovniku je zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov prišlo do trčenja dveh avtomobilov. Nastala je materialna škoda. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

VLOM V  LOKAL
27.11.2016 – Neznani storilec je preko noči prišel v vlomil v enega izmed gostinskih lokalov v Kamniku. Iz notranjosti je odtujil menjalni denar in ostale predmete ter oškodoval lastnika za okoli 1000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.