Naslovnica / ŠPORT / Udeleženci 14. plavalnega mitinga Veronika zavzeli kamniški bazen

Udeleženci 14. plavalnega mitinga Veronika zavzeli kamniški bazen

V jutranjih urah se je na kamniškem bazenu Pod skalco začel 14. plavalni miting Veronika, ki je privabil rekordno število plavalcev iz 28-ih domačih in tujih klubov. Najzanimivejši plavalni spopadi bodo na vrsti v popoldanskih urah, 37 kamniških plavalcev, pa bo zagotovo veselo še bučnejše navijaške podpore s tribun.

V kratki slovesnosti pred začetkom tekmovanja, ki jo je s svojim nastopom popestrila tudi Godba Stranje, sta zbrane nagovorila in pozdravila predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič ter župan Marjan Šarec, domala natanko ob deveti uri, pa se je tekmovalni plavalni dan na kamniškem bazenu začel zares.

veronika 2015 4

Dopoldanski del tekmovanja je bil namenjen nastopu mlajših tekmovalcev, ki so se pomerili v različnih disciplinah na 100 metrski razdalji, plavalno-tekmovalno druženje, pa se bo nadaljevalo preko celega dne, saj se je na plavalni miting Veronika prijavilo kar 472 plavalk in plavalcev iz 28-ih različnih klubov..

veronika 2015 11

Najzanimivejši plavalni obračuni se bodo pričeli ob 15. uri, ko bodo na vrsti finalni nastopi na 50 metrski razdalji, in sicer v disciplinah prsno, prosto, hrbtno in delfin, zato ste vabljeni, da si zanimive nastope, na katerih se bodo pomerili tudi številni slovenski reprezentanti, ogledate tudi sami.

Med nastopajočimi bo v vodi moč ponovno videti tudi Emila Tahirovića, nekdanjega izjemno uspešnega reprezentanta ter trenerja prve selekcije Plavalnega kluba Kamnik, ki se po krajšem času na suhem, ponovno vrača v tekmovalne vode, na današnji plavalni prireditvi, pa se bo pomeril s svojim dolgoletnim tekmecem Matjažem Markičem.

veronika 2015 1

Kljub temu, da zaradi prireditve osvežitev v kamniškem bazenu danes ni mogoča, pa se lahko bazen Pod skalco vseeno obiščete, saj je organizator plavalnega mitinga, Plavalni klub Kamnik, ne le za plavalce, ampak tudi za vse obiskovalce, pripravil vrsto zanimivosti, vključno z bogatim srečelovom, po končani prireditvi, pa bo, kot vedno, na vrsti tudi zaključna zabava.