Naslovnica / Črna kronika / Udeleženci čelnega trčenja pri »Mostu vzdihljajev« so na koncu nazdravili srečnemu razpletu

Udeleženci čelnega trčenja pri »Mostu vzdihljajev« so na koncu nazdravili srečnemu razpletu

Na regionalni cesti Stahovica – Kamniška Bistrica je prišlo do čelnega trčenja dveh vozil, ki pa se k sreči izteklo zgolj s poškodovano pločevino.

Okoli 19:20 je na cesti med Stahovico in Kamniško Bistrico, na ostrem in nepreglednem ovinku pri t.i. »Mostu vzdihljajev« na Hudem polju, prišlo do čelnega trčenja dveh vozil, v katerih se je nahajalo več potnikov.

Predvidoma je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Stahovice proti Kamniški Bistrici, ko ga je na spolzkem cestišču, med vožnjo skozi oster ovinek, zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v kombinirano vozilo voznice, ki je v tistem trenutku pripeljala iz smeri Kamniške Bistrice.

Kljub temu, da se je v obeh vozilih, razen voznikov, nahajalo tudi več potnikov, se je trčenje končalo razmeroma srečno in brez telesnih poškodb udeležencev nesreče, saj je škodo in poškodbe tokrat utrpela zgolj pločevina.

Na prizorišču so, razen policistov, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, na obeh vozilih odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom, nato pa, ko sta bili obe poškodovani vozili odpeljani z vlečno službo, cestišče še očistili.

Udeleženci čelnega trčenja pa so, po končanih postopkih, brez kake slabe volje zaradi razbitih vozil in zadovoljni ob dejstvu, da nihče izmed njih v nesreči ni bil telesno poškodovan, na krajem samem družno nazdravili svoji sreči in srečnemu razpletu nesreče.