Naslovnica / ŠPORT / Ultraman: Miro Kregar na kolesu pridobil tri mesta

Ultraman: Miro Kregar na kolesu pridobil tri mesta

Drugi dan Ultramana, 276 kilometrov dolgo kolesarsko etapo, je zaznamoval dež, Miro pa je imel tudi smolo, saj mu je pri spustu počila guma.

Udeleženci letošnjega havajskega Ultramana so drugi tekmovalni dan začeli v vlažnem ter, vsaj za havajske razmere, hladnem jutru. Razmeroma hladno vreme, temperature niso presegle dvajsetih stopinj, se je nadaljevalo tudi tekom dneva. Tekmovalce sta večino poti ovirala še dež in močan veter, Miro pa je imel še smolo, saj je zgrešil pot ter naredil 5 km več kot bi bilo potrebno, za nameček pa mu je, pri 70 km/h počila tudi guma. Takoj po tekmi je Miro na svojem FB profilu zapisal: »Če ima hudič mlade, jih ima več. Zgrešil pot, trije, naredili extra 5 km, počila guma pri 70 km na uro… Nič prijetno… Grem jest…«

Miro Kregar Ultraman 2014 - Foto Nadine Ficher

Foto: Nadine Fischer (Twitter)

Zmagovalec drugega dne je bil, s časom 7:47:18, tudi danes Craig Percival iz Avstralije, Miro Kregar pa je v cilj, s časom 8:16:13, prišel kot sedmi. Po dveh dneh je Miro, s skupnim časom 17:51:18 trenutno šesti, za vodečim Craigom (15:52:15), pa ima slabi dve uri zaostanka, kar zna bit, kljub dobremu teku, najbrž nekoliko preveč, da bi obranil lansko prvo mesto, ampak, pustimo se presenetiti.

Ima pa Miro jutri, oz. že danes, ko je na vrsti 84 km teka, v katerem je izjemno močan, realne možnosti, da prehiti še nekaj tekmovalcev in se povzpne na stopničke. Razlika med trenutno drugo uvrščenim Tobiasom Winnemoellerjem (16:46:16) in Kregarjem znaša nekaj več kot uro, kar pa zna Miro z dobrim tekom tudi nadoknaditi.

Dvojni maraton je zelo dolga in naporna preizkušnja, ki je že na Ultramanu precejkrat premešala vrstni red, zato se nadejamo najboljšega, saj Miru Kregarju, z dobrim tekom in nekaj več športne sreče, kot jo je bil deležen danes, še vedno lahko uspe tudi veliki met, da obrani lansko prvo mesto in na ta način še enkrat okrona svojo tridesetletno triatlonsko kariero.

Mirko, držimo pesti.

 

ultraman - drugi dan rezultati