Naslovnica / Črna kronika / Upepelitev vzmetnice na Novem trgu

Upepelitev vzmetnice na Novem trgu

Le kdo bi vedel kaj je pičilo občana iz Novega trga, ki se je včeraj popoldne odločil na vrtu požgati vzmetnico, kar je po nepotrebnem priklicalo tudi gasilce.

Mogoče se je spominska pena vzmetnice nalezla slabih spominov, ki so kratili spanec, ali pa je katera izmed počenih vzmeti preveč neusmiljeno žgečkala njenega lastnika, da se jo je namenil kar požgati.

Vzmetnica, ki je za časa svojega tuzemeljskega bivanja bržkone doživela najraznovrstnejše prigode, se je ob pomoči svojega lastnika še zadnjič strastno vžgala, pri tem pa spustila svojo dušljivo črno in sajasto dušo pod nebo nad Novim trgom, kar je vzbudilo nemalo pozornosti občanov in priklicalo gasilce.

Osmerica gasilcev, ki se je odpravila gasit poslednji posteljni ogenj ranjke vzmetnice, pa se je na svojo pot odpravila zaman oz. vsaj po nepotrebnem, saj je lastnik vzmetnice ob hudem dimljenju ugotovil, da njegova odločitev o upepelitvi dolgoletne spremljevalke njegovih noči ni bila najbolj posrečena, zato ji je, pred prihodom častne straže gasilcev, še zadnjič privoščil mokre sanje.