Naslovnica / ŠPORT / Upokojenci so mojstri namiznega tenisa

Upokojenci so mojstri namiznega tenisa

Tekma med Namiznoteniškim klubom Kamnik in Društvom upokojencev Kamnik je potekala v OŠ Marije Vere v nedeljo, 14.10. 2018.

Vodja namiznoteniške sekcije pri DU Kamnik Božo Rojc je na tekmo pripeljal vrhunske igralce, ki so kljub zrelim letom prikazali kvalitetno igro. Bili so zelo gibčni in živahni, uporabljali so veliko rotacije in taktične pretkanosti. S prodornimi udarci so nudili presenetljivo močan odpor favoriziranim igralcem NTK Kamnik.

Pripravljalna prijateljska tekma je trenerju ekipe NTK Kamnik razkrila precej pomanjkljivosti v igri njegovih varovancev. Po tekmi je povedal, da ni zadovoljen s pristopom igralcev na treningih. Premalo je poudarka na izpopolnjevanju tehnike posameznih udarcev in na telesni pripravljenosti,  preveč pa se igra za točke. Zato napredek ni tako izrazit, kot bi lahko bil, je dejal malce zaskrbljeni trener Boris Hribar.

Najboljši posamezniki tekme so bili: Janko Brinovec, Ivo Zelič in Srečo Berlic pri DU Kamnik, ter Robi Gril, Gašper Goropečnik in Janez Bergant pri NTK Kamnik. Zmagala je ekipa NTK Kamnik z izidom 13 : 7 v dvobojih.

Naslednja namiznoteniška tekma med NTK Kamnik in NTK Medvode bo odigrana v OŠ Marije Vere v nedeljo, 21.10. 2018, z začetkom ob 10:00 uri.

Zapisal: Željko Đurić