Naslovnica / ŠPORT / Uspešen nastop kamniških mažoretk na državnem prvenstvu

Uspešen nastop kamniških mažoretk na državnem prvenstvu

Kamniške mažoretke so se minuli vikend udeležile državnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije v Murski Soboti, kjer so se, še posebej v posamičnih kategorijah odrezale zelo dobro, saj so osvojile kopico medalj, v kategoriji skupin, pa so zasedle 7. mesto, kar je glede na to, da so se v tej kategoriji pomerile prvič, tudi kar lep uspeh.

V Murski Soboti so se, 17. maja 2015, v različnih disciplinah, med seboj pomerile mažoretke iz 13-ih društev iz cele Slovenije. Kamniške mažoretke so bile najuspešnejše v kategoriji “Prvi korak”, ki je namenjena najmlajšim članicam do 10. leta starosti, saj so bile v tej kategoriji najuspešnejše mažoretno društvo. Osvojile so namreč kar 19 zlati, 5. srebrnih in 1 bronasto medaljo, kar kaže na to, da imajo kamniške mažoretke odličen in obetaven podmladek. V tej kategoriji se vsaka tekmovalka pokaže v samostojnem koraku po točno predpisanem vzorcu in na obvezno glasbo, kar trenerje in tekmovalke spodbuja k učenju osnovnih znanj, kot so denimo pridobitev ritma, kontrola telesa, pravilna postavitev stopal, prstov, glave in telesa v celoti ter osnove nastopanja za nastope in tekmovanja.

Prvič v svoji zgodovini so se kamniške mažoretke pomerile tudi na tekmovanju skupin, in sicer v kategoriji kadet palica, kjer skupina, s figurativo in parado, nastopi na ulici. V skupinskem nastopu so dekleta osvojila 7. mesto, kar je glede na to, da gre za njihovo prvo tovrstno tekmovanje, najbrž kar vzpodbudno, glede na odličen podmladek, ki je s samostojnimi nastopi pobral kopico medalj, pa se lahko v prihodnjih letih zagotovo nadejamo še boljših uvrstitev.

kamniske mazoretke

Ob uspešnem nastopu na državnemu prvenstvu kamniških mažoretk je potrebno omeniti, da so dobri rezultati nedvomno plod zagnanih treningov ter dobrega dela vodstva Društva kamniških mažoretk Veronika, ki deluje pod vodstvom predsednice in umetniške vodje Katje Krošelj ter trenerk Adriane Porovne in Monike Cerar.

Iskrene čestitke!