Naslovnica / ŠPORT / Uspešen zaključek sezone – Živa Dobrovoljc državna podprvakinja na 100 m prsno

Uspešen zaključek sezone – Živa Dobrovoljc državna podprvakinja na 100 m prsno

V Kranju zaključek sezone za kamniške plavalce, Živa Dobrovoljc državna podprvakinja na 100 m prsno

V Kranju je od 6. do 9. avgusta potekalo Letno odprto združeno prvenstvo Slovenije 2015, ki so se ga udeležili kamniški plavalci: Živa Dobrovoljc, Lucija Pintar, Lara Seretin, Žiga Škrjanc in Jan Uršič pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića ter plavalki Maja Berlisk in Jona Poljanšek pod vodstvom trenerja Grega Zoreta, ki se je državnega prvenstva udeležil tudi s svojo ekipo triatloncev, sicer tudi članov Plavalnega kluba Kamnik v postavi Klemen Bojanc, Matija Kovačič, Domen Obreza, Leon Obreza, Matevž Planko in Rok Vrhovnik.

Med kamniškimi plavalci se je s srebrno medaljo in naslovom državne podprvakinje med mladinkami (15-16 let) v disciplini 100 m prsno najbolj izkazala Živa Dobrovoljc, ki se je uvrstila tudi v finale mladink na 50 m prsno in 50 m prosto. Dobro formo je dokazala tudi Lucija Pintar, ki je zabeležila uvrstitev kar v štiri finala v kategoriji kadetinj (13-14 let) v disciplinah 100 in 200 m hrbtno, 50 m delfin in 200 m mešano ter s 7. mestom med kadetinjami na 200 m hrbtno zabeležila svojo najboljšo uvrstitev. Jan Uršič si je med kadeti (15-16 let) izboril finale na 200 m hrbtno, Lara Seretin pa med mladinkami na 200 m prsno. Tudi ostali kamniški plavalci so bili zadovoljni s svojimi nastopi, saj so z osebnimi rekordi potrdili dobro delo skozi vso sezono.

Kamniški plavalci so večji del svojih počitnic preživeli delovno na treningih v domačem letnem bazenu in nas skozi vso plavalno sezono razveseljevali z dobrimi rezultati. Za uspehe jim toplo čestitamo in se skupaj z njimi že veselimo novih uspešnih zgodb!

Besedilo: Helena Končar
Foto: Emil Tahirović in Grega Zore