Naslovnica / NOVICE / Uspešno izpeljan dobrodelni koncert za pomoč GRS Kamnik

Uspešno izpeljan dobrodelni koncert za pomoč GRS Kamnik

V nabito polni telovadnici Osnovne šole Toma Brejca v Kamniku, se je včeraj zvečer odvil dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo namenjen reševanju prostorske stiske GRS Kamnik.

Številno zbrano občinstvo, ki je dodobra napolnilo šolsko telovadnico, saj je bil koncert razprodan že nekaj dni pred tem, sta na začetku prireditve nagovorila predsednik društva GRS Kamnik Srečo Podbevšek in župan Matej Slapar.

 

Kamniške gorske reševalce in reševalke pa je s svojo prisotnostjo na včerajšnjem koncertu počastil tudi predsednik države Borut Pahor.

Povabilu za sodelovanje na dobrodelnem koncertu, ki ga je povezovala Barbara Božič, občinstvo pa mu je z veseljem prisluhnilo, so se odzvali člani PSDP Lira Kamnik, Klapa Mali grad, ansambel Špica, Kvatropirci, ansambel Viharnik, Tomaž Plahutnik in legendarni Andrej Šifrer.

 

Gorski reševalci so prireditev uspešno organizirali ob pomoči številnih pokroviteljev, ki so jim ob strani nemalokrat stali že v preteklosti, kljub temu, da bo izkupiček včerajšnjega koncerta zadoščal za nabavo vsaj kake palete opeke in nekaj žakljev cementa, pa bo pot do realizacije njihovega cilja, da si po skoraj sto letih delovanja slednjič zagotovijo svoje prostore, še dolga in naporna.

 

Da v svojih prizadevanjih kamniški gorski reševalci zagotovo niso sami, je včeraj na svojevrsten način dokazala tudi polna dvorana njihovih podpornikov in simpatizerjev, v kolikor pa se včerajšnjega koncerta morda niste mogli udeležiti, pa društvu GRS Kamnik vseeno lahko pomagate tudi sami.

Foto: Občina Kamnik

Kamniški gorski reševalci imajo namreč odprt poseben račun za donacije:

DRUŠTVO Gorska reševalna služba Kamnik (Društvo GRS Kamnik) Fužine 74, SI – 1241
SWIFT/BIC: LJBASI2X (Nova Ljubljanska banka, d. d.)
TRR/IBAN: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. (račun za zbiranje donacij za reševanje prostorske stiske društva)

Sredstva pa jim lahko donirate tudi prek SMS sporočila:

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GRS5 na številko 1919 in prispevali boste 5 € za gradnjo novih prostorov GRS Kamnik.