Naslovnica / NOVICE / Uspešno izveden tradicionalni pohod »Oseke 2015«

Uspešno izveden tradicionalni pohod »Oseke 2015«

V nedeljo, 8.2.2015, je ob praznovanju krajevnega praznika KS  Tuhinj in počastitvi slovenskega kulturnega praznika potekal tradicionalni pohod na Oseke v osrčje Menine planine. Kljub pravemu zimskemu jutru se je  pohoda udeležilo lepo število pohodnikov, predvsem domačinov iz Tuhinja, kar nekaj  pa tudi iz drugih delov naše občine.

oseki2015 61

Ob 10. uri se je z položitvijo venca k spomeniku  NOB začela kratka slovesnost na kateri  je osrednji govornik, predsednik KS Tuhinj Dejan Bajde,  v svojem govoru  najprej obudil spomin na 17 mladih fantov, ki so na tem  mestu v neenakovrednem boju z okupatorjem umrli mesecu februarju leta 1944, govor se je nadaljeval z obuditvijo spomina na požig hiš in gospodarskih poslopij v naselij Laze, Veliki in Mali hrib, Češnjice in Zgornji Tuhinj, spomnil je tudi na število žrtev med 1. in 2. Svetovno vojno na področju takratne Tuhinjske občine.

Sledila je ponosna novica, da je največji projekt v KS Tuhinj v zadnjih letih, nova mrliška vežica zaključen, hkrati pa je predsednik nekaterim posameznikom, ki jim vežica ni najbolj všeč, tudi sporočil, da se je v priznani arhitekturni reviji tuhinjska poslovilna vežica uvrstila med enajst najlepših takšnih objektov na svetu.

Dejan Bajde se je zahvalil tudi vsem štirim občinskim svetnikom iz KS Tuhinj, ki so znali stopiti skupaj in pridobiti potrebna sredstva za izgradnjo vežice ter domačinu Marku Koncilji, ki je bil pri projektu prisoten od začetka do konca.

Na koncu svojega  govora se je  predsednik še lepo zahvalil vsem pohodnikom ki vsako leto ne glede na vreme prihajajo na Oseke ter Občini Kamnik in Komunalnemu podjetju Kamnik za pluženje in posip ceste proti Osekam ter k besedi povabil poslanca iz KS Tuhinj mag. Mateja Tonina, ki je na kratko povedal kar nekaj spodbudnih besed tako na krajevni kot na občinski in tudi državni ravni.

V nadaljevanju se je odvil lep  kulturni program, ki ga že vrsto let pripravlja  KD Tuhinj, v pravem zimskem vzdušju pod zasneženo smreko, pa je, po partizanskih pesmih, zvenela še celotna Zdravljica.

 

Sledila je zahvala  predsednika združenja  za vrednote NOB Tuhinj  g. Jožeta Goltnika, predsednik KS Tuhinj pa je vse navzoče povabil najprej na okrepčilo »za šank pod smreko«, nato pa še na sosednji hrib na »Oseški slalom«, smučarsko tekmo za pokal Tuhinja. Le-ta je ponovno lepo uspela,  za kar se je potrebno zahvaliti prizadevnim  članom ŠD Tuhinj.

Ob letu osorej, pa ste že vabljeni na »Oseke 2016«!

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve