Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Ustanovitev Podjetniškega kluba Kamnik

Ustanovitev Podjetniškega kluba Kamnik

Včeraj je bil v prostorih KIK-štarterja z Ustanovno skupščino ustanovljen Podjetniški klub Kamnik, katerega namen je predvsem oživljanje povezovanja in sodelovanja kamniških močnih in zdravih podjetij z namenom izboljšanja pogojev za razvoj in delovanje gospodarstva in turizma v Občini Kamnik.

Povabilu na Ustanovno skupščino Podjetniškega kluba Kamnik se je odzvalo veliko število kamniških podjetnikov in podjetnic, kar kaže na to, da je odločitev o ustanovitvi kluba, ki je bila, na pobudo predsednika Odbora za podjetništvo in turizem na Občini Kamnik ter nenazadnje tudi zelo uspešnega podjetnika mag. Urbana Berganta, podana junija letos prava in da imajo kamniški podjetniki in podjetnice precejšnjo voljo ter željo po medsebojnem sodelovanju, izmenjavi znanja, izkušenj ter tudi skrbi in razvoju podjetniških idej mladih podjetnikov.

podjetniski klub kamnik 17

Po kratkem nagovoru kamniškega župana Marjana Šarca, ki je pozdravil ustanovitev podjetniškega kluba ter poudaril pomen tovrstnega povezovanja in sodelovanja, je besedo prevzel podžupan Matej Slapar, ki je predstavil namen ustanovitve in delo društva, nato pa so prisotni podjetniki in podjetnice najprej izvolili organe skupščine, določili višino članarine, sprejeli in potrdili statut podjetniškega kluba, ki bo organiziran kot društvo, ter imenovali in potrdili tudi organe njihove nove organizacije, Matjaž Jug pa je predstavil delovanje in rezultate dela KIK-štarterja.

podjetniski klub kamnik 58

Prvi predsednik in podpredsednik Podjetniškega kluba Kamnik sta postala mag. Urban Bergant in Tomaž Lah, ki bosta svoji vlogi po pol leta zamenjala, za generalnega sekretarja društva je bil imenovan podžupan Matej Slapar, za odnose z javnostmi pa bo skrbela Nina Irt. Skupščina kluba naj bi bila izvedena vsakega pol leta.

podjetniski klub kamnik 88

Razen ustanovnih članov, ki so izjave o pristopu podpisali že včeraj, lahko član Podjetniškega kluba postane vsak vodstveni delavec iz gospodarstva in negospodarstva, ki sprejema statut in program dela kluba ter plača članarino, ki je določena v višini 150 €, položnico zanjo pa bo, kot je sinoči dejal generalni sekretar društva, prejel z novoletno čestitko, kar je med prisotnimi sprožilo sproščeno salvo smeha.

Statut društva oz. Podjetniškega kluba si lahko ogledate na spletni strani kluba, ki je sicer že aktivna, bo pa v prihodnje dobila še kar nekaj novih, dodatnih vsebin.

Se pa sproščeno druženje podjetnikov in podjetnic z zaključkom skupščine še ni končalo, saj je novoizvoljeni predsednik mag. Urban Bergant, po svojem nagovorom vsem ustanoviteljem Podjetniškega kluba Kamnik, prisotne povabil še v bližnji Dom kulture, kjer je bil v počastitev 10. obletnice delovanja njegovega uspešnega podjetja Elektrina uprizorjen pravi zabavni spektakel, ki mu bomo več pozornosti namenili v posebnem prispevku.