Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Ustrežljivo in čisto posebno prodajno osebje Reciklarnice

Ustrežljivo in čisto posebno prodajno osebje Reciklarnice

 V Reciklarnici na Šutni je bil včerajšnji dan zagotovo nekaj posebnega, saj so vodenje trgovine prevzeli dijaki CIRIUS-a, ki so se izkazali kot zelo ustrežljivi in prijazni prodajalci.

V sklopu projekta »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«, katerega namen je omogočanje čim kvalitetnejšega vključevanja mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje, CIRIUS pa izvaja z različnimi kamniškimi partnerji: Društvom Makadam, Dnevnim centrom Štacjon, Dnevnim centrom za mlade gibalno ovirane in tudi Reciklarnico, so včeraj vodenje Reciklarnice prevzeli trije nadebudni dijaki; zgovorno ustrežljivi Timotej, prijazna Maša ter delu skorajda preveč resno predani Valbon,

Vsi trije so v delo Reciklarnice vključeni že od decembra lani, v tem času pa so uspeli pridobiti toliko trgovskega znanja, da bi jih bržkone z veseljem v službo vzeli v vsaki izmed kamniških prodajaln. To pa je tudi eden izmed temeljnih namenov projekta, ki z vključevanjem dijakov v različne aktivnosti, povečuje njihove možnosti za kvalitetno in ustvarjalno življenje ter tudi morebitno zaposlitev.

 

Maša, Timotej in Valblon so tako včeraj za en dan prevzeli upravljanje Reciklarnice v svoje roke, pri tem pa so bili, brez najmanjše trohice dvoma, zelo uspešni, predvsem pa kupcem nadvse prijazni. Tudi zaradi tega, ker so svoj prevzem pogojili z akcijskimi popusti, obenem pa so stregli tudi s kavico.

Vsem obiskovalcem Reciklarnice, med katerimi so bili v času našega obiska tudi varovanci Dnevnega centra za mlade gibalno ovirane Kamnik, so ustrežljivo razkazali in opisali ponudbo trgovinice ter ponudili vpogled v svoje delo.

 

Vse skupaj pa opravljali z veliko mero pristne radoživosti in zagnanosti, kakršne dandanes v trgovinah običajno nismo več vajeni, s svojo prodornostjo in družabnostjo, pa so, v veliko zadovoljstvo “šefice” Veronike, med salvami smeha, uspeli ustreči tudi najbolj zahtevnim in težavnim strankam.