Naslovnica / Črna kronika / V čelnem trčenju na obvoznici so bile poškodovane tri osebe

V čelnem trčenju na obvoznici so bile poškodovane tri osebe

Na kamniški obvoznici je danes zjutraj, nekako ob 9:15, prišlo do čelnega trčenja dveh vozil, ki ga je povzročil voznik enoprostorca, ki je iz še nepojasnjenega vzroka v križišču zapeljal na nasprotni vozni pas. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, domala grozljiv pa je podatek, da je kar nekaj voznic in voznikov, ki so bili na prizorišču domala tik po nesreči, brezbrižno peljalo mimo, ne da bi vsaj poskušali poklicati pomoč ali pomagati ponesrečencem.

Kamniške urgentne službe so bile nekaj po deveti uri zjutraj obveščene o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila pri križišču obvoznice in Usnjarske ulice v Kamniku.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je voznik enoprostornega osebnega vozila znamke VW Sharan, ki je vozil iz smeri Kamnika proti Perovemu, v križišču regionalne ceste in Usnjarske, iz zaenkrat še nepojasnjenega vzroka, zapeljal na nasprotni vozni pas ter po njem vozil skozi križišče, kjer je nato  čelno trčil v vozilo znamke Opel Corsa, ki ga je voznica v tistem trenutku pravilno pripeljala iz smeri Perovega proti Kamniku.

 

Corso je po silovitem trčenju odbilo v drog javne razsvetljave, medtem ko je Sharana zaneslo na drugo stran cestišča na pločnik in potem nazaj na cestišče, kjer se je, nekaj deset metrov nižje od mesta nesreče ustavil.

 

V prometni nesreči so bile tri osebe telesno poškodovane, in sicer voznik Sharana ter voznica in njena sopotnica v Corsi, vsi trije pa so bili z reševalnimi vozili NMP Kamnik odpeljani na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Urgentnem bloku Kliničnega centra Ljubljana.

Policisti so z voznikom Sharana opravili tudi alkotest, ki pa na alkohol ni reagiral, policisti pa bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali.

Na prizorišču prometne nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje poškodovanih vozil ter s tehničnim posegom, pri katerem so uporabili tudi pnevmatske škarje, s kar nekaj truda iz Sharana rešili poškodovanega voznika. V nadaljevanju so gasilci posuli in počistili razlite motorne tekočine in odstranili posledice prometne nesreče ter pomagali vlečni službi pri nalaganju poškodovanih vozil.

Zaradi prometne nesreče je bil v Kamniku dobršen del dopoldneva močno zgoščen in oviran promet, saj je bil odsek obvoznice med gimnazijo in Usnjarskim mostom nekaj časa zaprt, gre pa ob tem pohvaliti policiste in gasilce, ki so promet nemudoma in učinkovito preusmerili na Usnjarsko in Šolsko ulico, takoj ko je bilo to mogoče, pa obvoznico sprostili tudi za izmenični enosmerni promet.

K sreči se je prometna nesreča končala brez smrtnih žrtev, je pa pri vsem skupaj precej zaskrbljujoče in nerazumljivo, da je kar nekaj voznic in voznikov, ki so se na kraj dogodka pripeljali domala tik po nesreči, hladnokrvno in brezbrižno peljalo mimo razbitin, ne da bi se zaustavili in poskušali nuditi pomoč udeležencem nesreče.