Naslovnica / NOVICE / V Dnevnem centru za gibalno ovirane mladostnike se dogaja

V Dnevnem centru za gibalno ovirane mladostnike se dogaja

V Dnevnem centru za invalidno mladino so nam v decembru prebelili stene, za kar je poskrbela zavarovalnica Allianz. K nam je prišlo 10 njihovih zaposlenih delavcev in 3 pleskarji, ki so prepleskali stene. 

 

Prav tako smo bili v zadnjih mesecih na nekaj izletih. Septembra smo bili v Arboretumu Volčji Potok, v oktobru pa smo šli na razstavo Ivane Kobilce, ki nam ga je financirala Narodna galerija v Ljubljani. V želji, da bi bila razstava dostopna tudi za ranljive skupine, so nam omogočili voden in posebej prilagojen ogled razstave. Razstava je na ogled do 9.februarja 2019. Našim uporabnikom je bila zelo všeč, saj je bilo razstavljenih več kot 130 njenih del.

V novembru smo odšli na razstavo: Človeško telo na Gospodarsko razstavišče, kjer nam je prostovoljno ob razstavljenih delih tudi zdravnik. Tako smo videli kako zgleda naše telo, kadar je zdravo in kadar je obolelo.


V novembru smo organizirali predavanje na temo prva pomoč. Predaval nam je zdravnik iz ZD Kamnik. Ponovili smo osnove prve pomoči, ki so zajemale: oživljanje, PP ob tujku v požiralniku, PP pri epilepsiji, PP pri možganski kapi, uporaba defibrilatorja itd, z Mojco Žalik pa smo iz gline izdelovali okraske za novoletno jelko.

Tudi za leto 2019 smo sami oblikovali koledarje z lastnimi fotografijami naših uporabnikov, ki so na voljo v našem Dnevnem centru. V zameno za koledar, pa bomo veseli vsakega prostovoljnega prispevka, ki se bo uporabil za aktivno vključevanje naših uporabnikov v lokalno okolje.

Za na konec bi radi vsem  Kamn’čanom in Kamn’čankam zaželeli, da bi jih v letu 2019 spremljalo zdravje , sreča, zadovoljstvo in veselje, hkrati pa se bi radi zahvalili tudi vsem prostovoljcem, ki so nam tako ali drugače pomagali pri raznih aktivnostih, ki so se dogajale v našem centru tekom leta.

Jerneja Naveršnik,
vodja Dnevnega centra