Naslovnica / NOVICE / V Domu kulture se znova zbirajo swingerji

V Domu kulture se znova zbirajo swingerji

S sinočnjo brezplačno delavnico swinga, ki se je prevesila v plesni večer, se je v Kamniku začela nova sezona swinganja.

Jesenski in zimski večeri so dolgi in hladni, zato se je najbrž dobrodošlo pogreti in poveseliti ob veselih plesnih jazz ritmih in plesnih korakih swinga. Lani v tem času se je na ploščicah nekdanje smodnišnične menze zavrtelo sicer nekaj več plesalk in plesalcev kot letos, ampak sezona se je šele dobro začela, zato verjamemo, da bodo swing plesni večeri dobro obiskani. Tako kot lani bodo ljubitelji razigranega plesa lahko na svoj račun prišli vsak mesec, tisti, katerih plesni koraki pa so vajeni zgolj polke in valčka, pa se tudi letos lahko pridružijo tečaju swinga.

Vsekakor so tovrstni plesni večeri ter tudi tečaj, dobra priložnost za vse fante, ki so se naveličali večere preživljati ob računalniku, televiziji in šankovskem prepevanju napeva »prelep je ta naš samski stan«. Fantje, ne pozabite, da dekleta rada plešejo, pa ne le na veselicah. Kar nekaj simpatičnih deklet, ki redno obiskujejo plesne večere, se mora vrteti med seboj, neredke med njimi pa bi bile najbrž pripravljene veščemu, ali vsaj ne preveč nerodnemu soplesalcu, bržčas podati roko tudi izven plesišča.