Naslovnica / NOVICE / V Eko resortu bodo postavili največjo lovsko opazovalnico na svetu

V Eko resortu bodo postavili največjo lovsko opazovalnico na svetu

Iz Eko resorta v Godiču so sporočili, da bodo v torek, 28. 11. 2017, postavili oz. dvignili največjo lovsko opazovalnico na svetu, ki naj bi se ji zaradi rekordne teže in višine, uvrstila tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Dvigovanje in postavljanje celotne konstrukcije utegne biti pravi spektakel, saj bo, kot navajajo v Eko resortu, celotna kontrukcija, skupaj s pilotnimi sidri težka 150 ton, visoka 18 m in kot razgledna točka, s štirimi razglednimi terasami sprejela do 120 ljudi.

S tem naj bi postala edinstvena turistična atrakcija, ki bo tako domačim kot tujim obiskovalcem omogočila razgled na Kamniško Savinjske Alpe in druge privlačne točke naše zelene pokrajine Osrednje Slovenije.

Obenem, poudarjajo v Eko resortu, gre za izziv tesarske stroke, prikaz trajnostnega razvoja in tehnične kulturne dediščine, saj je bila lovska opazovalnica izdelana po stari tradicionalni tesarski praksi.

Dvig največje lovske opazovalnice na svetu se bo začel ob 10. uri, naj pa pri tem opozorimo, da bo zaradi zagotavljanja varnosti in nemotenega poteka, v času dviga Eko resort zaprt za javnost, tako da si bo vse skupaj moč ogledati nekoliko bolj od daleč, medtem ko si bodo predstavniki medijev in povabljeni gostje, dvig lahko ogledali z varnega zavetja terase gostinskega toplarja.