Naslovnica / Črna kronika / Pri Godiču avto od zadaj zbil deklico na kolesu

Pri Godiču avto od zadaj zbil deklico na kolesu

Na cesti med Mekinjami in Godičem, malo naprej od odcepa za Podjelše, je proti večeru prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila poškodovana mlajša kolesarka.

Do nesreče je prišlo nekaj minut po 19. uri, ko se je deklica na kolesu peljala iz smeri Mekinj proti Godiču, za njo pa je, malo naprej od odcepa za Podjelše, z enoprostorcem pripeljal voznik začetnik ter mlajšo kolesarko, ki jo je očitno spregledal, kljub poskusom zaviranja, z vozilom zadel od zadaj. Pri trku, je mlajšo kolesarko najprej vrglo na pokrov vozila, s katerega se je odbila na cestišče, pri trku in padcu pa se je poškodovala.

 

Na prizorišču nesreče so posredovali reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki so poškodovano deklico oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje, ter gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišču.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil po lokalni cesti iz smeri Kamnika proti Godiču ter na cesti izven naselja Godič prehiteval kolesarko, ki je takrat vozila ob robu vozišča v smeri Godiča. Zaradi prehitevanja na neprimerni bočni razdalji je voznik trčil v kolesarko, tako da je le-ta padla po vozišču. V nesreči je utrpela lažje telesne poškodbe.