Naslovnica / Črna kronika / V hudi prometni nesreči je umrla ena oseba

V hudi prometni nesreči je umrla ena oseba

Danes zjutraj, okoli 8.30, je v Krtini, na štajerski avtocesti pri izvozu za Domžale, prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri vozila. V nesreči pa je ena oseba izgubila življenje, več pa jih je bilo poškodovanih.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je zaenkrat znano, da je 54 letni voznik tovornega vozila Renault Master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani.

Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila Opel Vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni.

Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil Citroen Berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil. V vozilu Opel Vivaro je bilo 6 oseb, 2 državljanki Slovenije in 4 državljani Velike Britanije. Ena od potnic (52, drž. Velike Britanije) v kombiju, je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla, 4 osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, ena oseba pa je bila huje telesno poškodovana. Vse poškodovane osebe so bile z reševalnimi vozili odpeljane v KC Ljubljana. Voznika Renault Masterja in Citroena Berlingo nista bila poškodovana.

Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom in pri vseh treh je bil rezultat 0,0 mg/l.U

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo.

Zaradi nesreče in odpravljanja njenih posledic je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30 ure, promet za osebna vozila pa je bil preusmerjen na vzporedno regionalno cesto, nekoliko povečan promet pa je bilo moč zaznati tudi na regionalni cesti prek Tuhinjske doline.

Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

Fotografije: CZR Domžale