Naslovnica / Črna kronika / V Kamniku odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje

V Kamniku odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje

Včeraj okoli 15. ure so bili policisti obveščeni, da je sodni izvršitelj, ki je po odredbi sodišča opravljal izvršilni postopek, pri dolžniku iz Kamnika opazil prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana so policisti prostore zapečatili in na pristojno sodišče podali pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo. Na podlagi pridobljene odredbe pristojnega sodišča so nato policisti v večernih urah pričeli s hišno preiskavo, v kateri sta bila  v pomožnem prostoru najdena prirejena prostora za gojenje prepovedane droge konoplja – rastline.

Policisti so med hišno preiskavo zasegli 48 sadik konoplje – rastline, približno 0,5 kg suhe rastline konoplja in več steklenih lončkov z vsebino svetlejše barve ter različne pripomočke (ventilatorji, stikala ipd…).

Policisti so za čas, da se zberejo vsa potrebna obvestila, za osumljenca odredili pridržanje, o tem in tudi ostalih zbranih ugotovitvah so policisti obveščali državno tožilko. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca na pristojno sodišče podana kazenska ovadba zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Kot smo uspeli izvedeti danes, pa naj bi osumljenec prepovedano konopljo, ki ji številni pripisujejo številne zdravilne učinke, gojil predvsem za potrebe samozdravljenja oz. za izdelavo kreme in olja, ki naj bi mu koristila pri težavah z luskavico oz. naj bi bila, po njegovem mnenju, učinkovita tudi zoper druge kožne bolezni in zdravstvene težave. Prav ta krema pa naj bi se nahajala tudi v več lončkih, ki so jo policisti tekom preiskave prav tako zasegli.

Fotografije: Policija