Naslovnica / ŠPORT / V Kamniku se bo odvila 13. sezona regionalne košarkarske lige na vozičkih

V Kamniku se bo odvila 13. sezona regionalne košarkarske lige na vozičkih

Zveza paraplegikov Slovenije bo skupaj z Občino Kamnik, med 11. in 13. junijem, v Kamniku organizirala 13. sezono mednarodne regionalne košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel.

Osmerica ekip iz štirih držav

Tekmovanje ima bogato in dolgo tradicijo, v domačih in tujih košarkarskih logih je cenjeno in spoštovano, ker slovi po kvalitetni košarki in dobri organizaciji. Tudi zato so se ekipe hitro prijavile za sezono, ki jo bomo to pot izpeljali turnirsko (torej vse v Kamniku med 11. in 13. junijem). Za trinajsti naslov prvaka lige se bodo tokrat potegovalo osem ekip iz BiH, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Po žrebu bodo v  skupini A nastopile: KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskega Mosta, KKOI Zadar iz Zadra, POKS iz Srbije, v skupini B pa KKI Vrbas iz Banja Luke, KIK Una Sana iz Bihaća, Parasport Slovenija in KKI Zagreb iz Zagreba.

Tekmovanje bo od 11. do 13. junija potekalo v Športni dvorani v Kamniku. Glede na zgoščen urnik bo tekmovanje tudi izredno naporno, saj bodo ekipe v treh dneh odigrale kar 16 tekem. V petek štiri, v soboto osem, v nedeljo pa za končne uvrstitve še štiri.

Najbolj kvalitetna liga dosedaj

„Sezona 2020/21 je vse prej kot običajna. Začeti bi morali oktobra in jo do aprila končati. Žal to ni bilo mogoče. Sem pa vesel in ponosen, da smo v danih razmerah dobro odreagirali in dogovoru s klubi našli rešitev za ligo in parašport v regiji. Tekmovanje bo v Kamniku, prisotne pa bodo najboljše ekipe s področja nekdanje skupne države. Do začetka začetka tekmovanja bo potrebno vložiti še veliko truda, da bo potekalo na nivoju in standardih, ki jih v Ligi NLB Wheel zasledujemo in postavljamo. Verjamem pa, da se bodo ekipe dobro počutile v Kamniku tako na parketu kot tudi v zavodu CIRIUS, kjer bodo tekmovalci tudi bivali. Upal bi si trditi, da je letošnja sezona Lige NLB WHEEL najbolj kvalitetna v vsej njeni zgodovini lige. Kar nekaj ekip se odkrito spogleduje z naslovom prvaka. Žoga je okrogla, 13. junija bo jasno, komu je uspelo. Dobrodošli in naj ponovno zmaga šport,“ je ob dogodku povedal Gregor Gračner, ki že vrsto let vodi tekmovanje.

NLB d.d., ki vsa ta leta podpira košarko na vozičkih v regiji, bo tudi letos podelila košarkarski voziček enemu od udeležencev, pomagala pa je tudi pri izpeljavi dogodka na najvišji ravni. Pri pripravi dogodka je na pomoč priskočila tudi Občina Kamnik.

Ob tej priložnosti je župan Občine Kamnik Matej Slapar športnikom namenja popotnico in želje po uspešnem tekmovanju: „Veseli me, da bomo v Kamniku gostili pomembno tekmo parašportnikov. Športniki z omejenimi možnostmi gibanja pridejo do vrhunske telesne pripravljenosti s trdim delom in izjemno voljo. Parašport se v Sloveniji razvija z veliko hitrostjo, za kar so zaslužni predvsem sami športniki s posebnimi potrebami, kot tudi klubi, društva in zveze, ki športnikom zagotavljajo ustrezen strokovni kader. Športniki si ne dovolite, da bi vam bila sposobnost gibanja ovira, ampak to vidite kot izziv premagovanja nemogočega. Kamnik je ponosen na to, da bo gostil to pomembno tekmo in vljudno vabljeni, da Kamnik obiščete tudi ob kakšni drugi priložnosti. Veseli bomo vašega obiska v Termah Snovik, na Veliki planini v Arboretumu Volčji Potok in v starem mestnem jedru. Uspešno tekmovanje in iskrene čestitke organizatorjem tekmovanja, saj ste se potrudili, da se boste v Kamniku dobro počutili.“

Prenos tekem tudi na TV Slovenija

V letošnjem letu smo naredili korak naprej tudi pri medijskem spremljanju dogodka. V nedeljo, 13. junija, bomo vse tekme, ki odločajo o končni razvrstitvi prenašali na spletu (https://www.facebook.com/NLBWheel in spletni strani http://www.nlbwheel.com/). Prvi vrhunec pa bo sobotna tekma, ko se bosta ob 10.45 pomerili ekipi Parasport Slovenija in KKI Zagreb. Tekmo bo v neposrednem prenosu prenašala Televizija Slovenija.

Liga NLB Wheel