Naslovnica / NOVICE / V Kamniku se bo odvila že enajsta študentska dobrodelna pomlad

V Kamniku se bo odvila že enajsta študentska dobrodelna pomlad

Že enajsto pomlad zapored bomo v Študentskem klubu Kamnik poskrbeli, da bo mesec marec v Kamniku minil v znamenju dobrodelnosti.

Letos smo združili moči z ustanovitelji Anine zvezdice in njeno lokalno izpostavo v Kamniku, s katerimi smo poiskali pomoči potrebne iz lokalnega okolja. Zbrana sredstva jim bomo predali preko inovativne platforme Truhoma, ki je znana po svoji transparentnosti, sledljivosti in učinkovitosti, saj preko nje donirana sredstva v celoti preidejo naprej v prave roke. Truhoma je prva tovrstna platforma na svetu. Povezuje donatorje in prejemnike pomoči na način, da prejeta finančna sredstva donatorja nameni bodisi za materialne pakete bodisi za plačilo položnic za elektriko, vodo, ogrevanje in podobne življenjsko potrebne stroške.

Študentski klub Kamnik se vse svoje delovanje trudi sodelovati in povezovati s svojo lokalno skupnostjo in čeprav so naši projekti namenjeni v prvi vrsti dijakom in študentom, se zavedamo pomembnosti povezovanja generacij v njej. Preko solidarnosti skušamo skupnosti pomagati in doprinesti k lepšemu jutri, najbolj intenzivno pa se to izrazi skozi naš sedaj že tradicionalni celomesečni dobrodelni projekt Dobrodelni marec.

Dobrodelni marec je celomesečni dobrodelni projekt, v sklopu katerega se odvijejo posamezni dogodki, s pomočjo katerih zbiramo sredstva za socialno šibke. Sprejemamo donacije fizičnih in pravnih oseb in dobrodelne prostovoljne (mi jim rečemo kar “dobrovoljne”) prispevke udeležencev dogodkov. Poleg tega gredo v celoti naprej v dobrodelne namene tudi vsi prihodki prijavnin ekip na turnir v odbojki in prodaje kart za koncert, ŠKK-jevci oziroma ekipa organizatorjev pa delamo povsem prostovoljno.

Letos smo pripravili naslednje štiri dogodke:

  • Za vse, ki si želijo pokazati svoje športne sposobnosti in se ob tem zabavati ter sprostiti, se bo prvo nedeljo, marca, v Športni dvorani Kamnik (Osnovna šola Frana Albrehta) odvil Turnir v odbojki. Prijave ekip so že možne preko obrazca, objavljenega na naši spletni strani.
  • Naslednjo soboto, marca, nas vsi sladkosnedi lahko najdete na Tržnici slaščic. Na kamniški tržnici bomo postavili svojo stojnico, na kateri bomo v zameno za prostovoljne prispevke ponujali pisano paleto različnih sladkih dobrot, s katerimi boste lahko razvajali sebe in svoje bližnje.
  • Da bomo lahko porabili zaužito energijo, tržnici sledi 48 ur pohodov na Sv. Primoža. Dogodek, ki privabi vse generacije, so podprle že številne znane osebnosti, med njimi tudi Borut Pahor in Petra Majdič. Od 17. do 19. marca, od 16.00 do 16.00, se bodo pohodniki nepretrgoma vzpenjali na enega izmed najbolj priljubljenih vrhov v širši okolici. Na poti do vrha jih bodo spodbujale table s pozitivnimi sporočili, ki opozarjajo na namen tega dogodka in taborniki Roda Bistriških gamsov, ki bodo pekli palačinke. Na vrhu se bo nahajala vpisna knjiga, saj bodo sponzorji za vsak podpis namenili 0,5 €, in pa skrinjica, kamor lahko pohodniki prispevate svoje prostovoljne prispevke. Ves čas, tudi ponoči, bomo tam tudi člani ekipe študentskega kluba. V nedeljo se obeta vesel zaključek pohodov z živo glasbo. Pri dogodku nas vsakič znova podpre Peter Uršič, oskrbnik koče na Sv. Primožu, za kar smo mu nadvse hvaležni.
  • Mesec bomo zaključili v petek, marca s koncertom v Domu kulture Kamnik. V čas disko glasbe in disko krogel ter bleščečih oblačil nas bo popeljala skupina ABBAMia.

Dobro se zavedamo, da Dobrodelnega marca ne bi bilo brez njegovih podpornikov in tukaj šteje čisto vsaka oblika udeležbe vsakega posameznika. Lepo vabimo vse generacije, da se udeležite naštetih dogodkov in da skupaj z nami napišete še eno nepozabno zgodbo o uspehu medsebojne pomoči in dobrodelnosti, stkete nova poznanstva in prijateljstva in si s kvalitetno preživetim časom ustvarite prijetne spomine!

Za več informacij nas spremljajte na naši spletni strani www.skk.si in na naših družbenih omrežjih: Facebook: @Študentski klub Kamnik in Instagram: @studentski_klub_kamnik.

Mi se že veselimo prihajajočega dobrega vzdušja, saj verjamemo, da, tako kot pravi slogan Dobrodelnega marca: “Skupaj zmoremo več!”

Jurij Kenda,
Študentski klub Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve