Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Kamniku se množično rojevajo sipe

V Kamniku se množično rojevajo sipe

V delavnici kamniške ekipe Sipaboards je v teh predprazničnih dneh vsaj tako živahno kot v delavnici dedka Mraza, kjer škratje zavijajo darila, saj bo v teh dneh iz Kamnika v svet odposlanih prvih 400 Sipaboardov.

Med eno izmed lepših novic letošnjega leta bi lahko nedvomno uvrstili uspeh kamniške ekipe Sipabords, ki je s svojo samonapihljivo desko za veslanje stoje s pomožnim motorjem uspela navdušiti številne ljubitelje supanja širom sveta ter, s pomočjo spletne platforme za množično financiranje Kick starter, uspela zbrati 344.638 dolarjev zagonskih sredstev za vzpostavitev množične proizvodnje.

Uspešno zbiranje zagonskih sredstev pa je zgolj del posla, saj je bilo potrebno projekt še realizirati. Dobršen del projektov na Kick starterju namreč, četudi uspe zbrati dovolj sredstev, nikoli ne dočaka realizacije. Zato je še toliko bolj razveseljivo, da je ekipi Sipaboardsa uspelo, ne le zbrati sredstva, ampak projekt tudi realizirati. Sicer z nekaj malega zamude, ki pa jo kupci njihovih desk, spričo dobrega in sprotnega obveščanja o dogajanju, sprejemajo z razumevanjem ter tudi z velikim pričakovanjem. Prvi zadovoljni kupci so izdelek že prejeli in ga, kljub zimi in mrazu, tudi že veselo uporabljajo, še več pa jih bo na pot v širni svet krenilo prav te dni.

sipa1

V delavnici kjer sestavljajo pogonske motorje je namreč že nekaj časa živahno kot v delavnici dedka Mraza, le da kamniški sipini »škratje«, ki smo jih nekoliko zmotili pri njihovem delu, nimajo pisanih pokrival, saj jim je, ob obilici dela, že brez njih dovolj vroče. Tudi direktorju in vodji projekta Sebastjanu Sitarju, ki si prizadeva, da bi čim več proizvodnje potekalo v domačih krajih.

sipab 5

Ob uspešno izvedenem ter realiziranem projektu, pa se ekipa Sipaboards ne ukvarja zgolj s sestavljanjem in odpošiljanjem desk, ampak tudi z ustvarjanjem, saj za pomladni čas že napovedujejo tudi nov projekt.