Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Kamniku strežejo najboljši zajtrk

V Kamniku strežejo najboljši zajtrk

Mesto Kamnik je letos sodelovalo v akciji Turistična patrulja dnevnika Svet24. V tej akciji tuji turisti obiščejo različne kraje v Sloveniji ter ocenijo njegovo turistično ponudbo.

Angleža Toby in Dimitri sta Kamnik obiskala konec avgusta in mu podelila 85 točk od stotih. Ob tem sta dejala: »Obiskala sva že več krajev in mest po Sloveniji,  morava odkrito priznati, da nama je bil Kamnik najbolj všeč.« Najbolj pa jih je očitno navdušil zajtrk, saj je Kamnik v akciji dobil priznanje za najboljši zajtrk. Plaketo je v soboto, 23. septembra, na Bledu iz rok organizatorjev v imenu Kamnika prevzel podžupan Občine Kamnik Matej Slapar.

»Veseli me, da Kamniški turizem raste hitreje od slovenskega povprečja,« je ob tem dejal Matej Slapar in nadaljeval: »Razveseljivo pa je tudi dejstvo, da našo destinacijo domači in tuji obiskovalci dobro ocenjujejo. Tokratna ocena je gotovo opomin in vzpodbuda, da se v prihodnje še bolj potrudimo. Hvala vsem deležnikom, ki sestavljate to zgodbo, ki se ji reče destinacija Kamnik, saj je prav zaradi vas naša destinacija tako dobro prepoznana. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi v prihodnje pridemo še nekaj stopničk višje.«

Direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin pa dodaja: »Zadovoljna sem, da sta tuja turista tako dobro ocenila našo turistično ponudbo. Posebej nas veseli njuna ugotovitev, da jima je Kamnik od slovenskih krajev in mest najbolj všeč. Hkrati pa ta obisk razumem tudi kot pokazatelj, kje so še naše pomankljivosti in kaj moramo še izboljšati. Sicer pa že delni podatki kažejo, da bo letošnja poletna sezona rekordna. Predvsem izstopajo podatki za obisk tujih turistov kot sta bila tudi Toby in Dimitri.«

Angleža Toby in Dimitri sta obiskala pub Pod Skalo, Gostilno Repnik, Veliko planino, Slaščičarno na Šutni, Grajsko teraso na Starem gradu nad Kamnikom ter se skopala v mestnem kopališču. Najbolje sta ocenila gostoljubnost, spletno stran kraja in znamenitosti ter tudi odpiralnosti, profesionalnost in prijaznost turistično informativnega centra. Razočarana pa sta bila, ker na dan obiska ni bilo kulturnih vsebin in ker je bilo na cesti do Kamniške Bistrice preveč kolesarjev. Vseeno pa jima, glede na njuno izjavo, to očitno ni pokvarilo obiska.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik