Naslovnica / Črna kronika / V Kamniški Bistrici sta se sprla in spopadla zaradi umazane ceste

V Kamniški Bistrici sta se sprla in spopadla zaradi umazane ceste

Vlomi in kraje se še vedno kar vrstijo, opaziti pa je, da se začenja kolesarska sezona, saj so kamniški policisti in policistke, razen vlomov, v zadnjem času obravnavali kar precej kraj koles. Policisti so v minulem tednu zabeležili tudi prometno nesrečo s pobegom, tatvino hlodovine v Motniku in ponarejen bankovec, 1. aprila, na vseh norcev dan, pa so v Kamniški Bistrici mirili kolesarja in občana, ki sta se sprla zaradi domnevno onesnažene ceste.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 28.03. do 03.04.2016)

 

TATVINA KOLESA V SUHADOLAH
26.03.2016 – Neznani storilec je v Suhadolah odtujil kolo in s tem lastnika oškodoval za cca. 700 eurov.

VLOM V DVE KLETI V KAMNIKU
27.03.2016 – V stanovanjskem bloku v Kamniku so policisti PP Kamnik obravnavali vlom v dve kleti, od koder je neznanec preko noči odtujil dve kolesi. S tem je povzročil za cca. 4.000 eurov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
28.03.2016 – Policisti smo v kraju Križ obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo s pobegom. Do trka je prišlo med voznikom osebnega avtomobila in kombija. Slednji  je po nesreči nadaljeval vožnjo, ne da bi se ustavil in drugemu udeležencu posredoval svoje podatke. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.

TATVINA HLODOVINE V MOTNIKU
29.03.2016 – V kraju Motnik je nekdo odtujil približno 15 m3 v hlodovine, ki jo je oškodovanec imel shranjeno ob vozišču glavne ceste. S tem je oškodovan za okoli 1000 eurov. Za storilcem se poizvedujemo.

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
29.03.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani, na eno izmed bank v Kamniku, kjer so zaposleni pri finančnem poslovanju naleteli na ponarejen bankovec za 50 eurov. Bankovec je bil poslan v analizo, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V STRANJAH
29.03.2016 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v Stranjah, kjer je prišlo do prometne nesreče med dvema voznikoma osebnih avtomobilov zaradi neupoštevanja prednosti. V prometni nesreči ni prišlo do poškodb, nastala pa je materialna škoda za cca. 2.000 eurov. Povzročitelju je bila izrečena globa.

VLOM V PODJETJE V ŠMARCI
30.03.2016 – Policisti PP Kamnik so obravnavali vlom v podjetje v Šmarci, kjer sta neznana storilca preko noči na vzvod vlomila skozi vhodna vrata podjetja in iz notranjosti odtujila delovno orodje. S tem sta podjetje oškodovala za cca. 4.000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKI HIŠO V KAMNIKU
31.03.2016 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo v Kamniku. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec v času odsotnosti na vzvod vlomil skozi vrata stanovanjske hiše in iz notranjosti hiše odtujil nekaj kosov nakita in nekaj drugih dragocenih predmetov. Nastala je materialna škoda za cca. 2.000 eurov. Sledi kazenska ovadba.

SPOR ZARADI ONESNAŽENJA CESTE

01.04.2016 – V Kamniški Bistrici sta se, zaradi onesnaženja ceste, sprla in, po podatkih policistov, fizično obračunala dva občana.

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, naj bi v sporu kratko potegnil nekoliko preveč pameten rekreativni kolesar, ki se je, pri enemu izmed gozdarjev, ki v tem času v dolini Kamniške Bistrice spravljajo les, obregnil nad domnevno umazanim cestiščem, zaradi česar naj bi že teden pred tem prebil zračnico. Gozdnemu delavcu, ki je odpravljal posledice žledoloma oz. izvajal spravilo lesa, naj bi kolesar dejal, da mu bo moral poravnati domnevno škodo, kleni bistriški golcar pa je jezičnemu kolesarju, z avtohtono bistriško vljudnostjo priporočil, naj raje obrne ter mu, skrbno pazeč in nadvse previdno, da razburjeni kolesar ne bi po nesreči pristal v kakem jarku, pri obračanju nudil tudi prijateljsko pomoč. Le-to je kolesarja, ki je gozdarju med drugim navrgel, da plačuje več davkov od njega, razburilo do te mere, da je poklical policiste, ki so opravili postopek in bodo, po proučitvi vseh okoliščin, izrekli ustrezne globe.

Naj ob tem dodamo, da v dolini Kamniške Bistrice še vedno potekajo gozdarska dela povezana z odstranjevanjem posledic žledoloma, zato naj obiskovalci prelepe bistriške doline, ki so tamkaj sicer več kot dobrodošli, upoštevajo, da ima v Bistrici, kljub vsemu, delo še vedno prednost pred rekreacijo, zato je potrebno včasih tudi nekoliko potrpeti.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
02.04.2016 – Zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču, je v Kamniku prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Telesno ni bil poškodovan nihče, nastala pa je materialna škoda. Povzročitelju je bila na kraju izrečena globa.

TATVINA KOLESA PRED QLANDIJO
02.04.2016 – Neznani storilec je odtujil kolo, ki je bilo parkirano pred trgovskim centrom Qlandija in s tem lastnika oškodoval za cca. 200 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

POSKUS VLOMA V FRIZERSKI SALON
03.04.2016 – V Kamniku je preko noči nekdo poskušal vlomiti skozi vhodna vrata frizerskega, vendar je nato od dejanja odstopil. S tem je oškodovancu povzročil za cca. 500 eurov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.