Naslovnica / ŠPORT / V Kočevju do točk že po dobri uri

V Kočevju do točk že po dobri uri

Po odličnih igrah v pokalu Slovenije, kjer so se uvrstili v osmino finala in bodo v sredo, ob 18. uri v dvorani OŠ Stranje gostili branilca pokalnega naslova, kanalski Salonit, je druga moška ekipa Calcit Volleyballa nadvse uspešno začela tudi državno prvenstvo v 3. DOL – zahod. S 3:0 (16, 11, 17) so v Kočevju premagali domačo ekipo, ki je še lani igrala v drugi ligi.

Trener kamniške ekipe Gregor Hribar je dvoboj s Kočevci, pri katerih, zaradi poškodbe ni igral izkušeni Aleš Drobnič, ki je tudi trener ekipe, začel s postavo Nejc Smrekar na mestu organizatorja igre, Gašper Hribar in Nejc Močnik na sprejemu, Grega Ratek in Jan Pibernik na bloku, Jaka Klemenčič na mestu korektorja in Metod Golob kot prosti igralec. Kamničani so si že do prvega tehničnega odmora priigrali vodstvo, ki so ga do konca niza le še povečevali. Še prepričljivejši so bili v drugem nizu, ko je Hribar namesto Klemenčiča v igro poslal Petra Lombergarja, medtem ko je Močnika zamenjal Žan Bezjak, saj so domači ekipi prepustili zgolj enajst točk. V tretjem nizu je bil izid na osmi točki še izenačen, v nadaljevanju pa je bilo spet vse v znamenju mladih Kamničanov, ki bodo v prihodnjem krogu gostovali v Portorožu, sredi tedna pa jih čaka še prva tekma osmine finala pokala Slovenije, ko bodo v Stranjah gostili Salonit.

„Fante moram pohvaliti za pristop na tekmo, ki je bil zelo dober. Ker so imeli domačini veliko težav na sprejemu, same igre niti ni bilo veliko. Če bi za Kočevce lahko igral Drobnič, bi bila verjetno tekma bolj negotova, je pa res, da ob sprejemu, kakršnega so imeli, to ni bilo odločilno. Vsekakor je to dobra popotnica za sredino tekmo, ki bo za našo ekipo nagrada za do zdaj vloženo delo,“ je po prvih treh točkah v novi sezoni povedal Hribar.

Napisal: Miha Štamcar (www.okkamnik-klub.si)