Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Murki spet pečejo dobre pizze

V Murki spet pečejo dobre pizze

Mekinjska pizzerija Murka je že nekdaj slovela kot ena izmed najboljših kamniških picerij, žal, pa se je njena zgodba se je pred časom prevesila v drugo smer. Ampak sodeč po trenutni ponudbi pic in solat vse kaže, da se bo Murka najbrž kmalu znova zavihtela med najpriljubljenejše picerije v Kamniku in okolici, kajti pice, ki jih od nedavnega pečeta nova najemnika lokala Sonja in Zlato Levanič so, večkrat preizkušeno, presenetljivo dobre in okusne.

Kamničani smo, kar se tiče dobrih pic, skorajda nekoliko razvajeni. Zasluge za to bi lahko brez pomisleka pripisali nekdanjemu kamniškemu picopeku Ivanu Kelamu, ki je že pred desetletji picam postavil zelo visoke lokalne standarde, tako da so morale vse picerije, ki so se v naših krajih odpirale kasneje, imeti vsaj približno tako dobre pice kot jih je pekel Ivan.

Tudi zaradi tega v Kamniku še pred nedavnim ni bilo moč najti slabe picerije, res pa je, da se v zadnjih letih število picerij v Kamniku in okolici nekoliko zmanjšalo, spričo manjše konkurence, pa je, razen v nekaterih preizkušenih picerijah, padla tudi kvaliteta pic, na katerih  se je, žal, pojavila t.i. »pica šunka«, ki je šunki podobna zgolj toliko, kot je »doručak« podoben pršutu, da cenenih sirov, ki so se razlezli po picah sploh ne omenjamo.

murka1

Zato je bilo naključno odkritje, da je picerija Murka ponovno odprta, predvsem pa to, da v Murki ponovno pečejo okusne pice, še toliko bolj razveseljivo, kajti severno od Kamnika smo dobro picerijo pogrešali že kar nekaj časa.

Pice so velike, okusne in dobro obložene, testo je narejeno iz ravno pravšnje kombinacije bele in polnovredne moke, kar pa že takoj in najbolj zbode v oči in nos, pa so same sestavine s katerimi so obložene pice. Že prvi pogled in vdih vonjav povesta, da gre za pristne, kvalitetne in najbrž ne ravno najcenejše surovine, kar pa jezik samo še potrdi, saj so pice, kot že rečeno, preklemansko okusne in dobre.

kozel

V Murki točijo svetlo in temno pivo Kozel

Presenečenj s picami še ni konec. Saj veste, k dobri pici se poda kozarec dobrega piva, zato se naključnemu obiskovalcu, ki zajadra v Murko, kar zasvetijo oči, ko je seznanjen s tem, da točijo svetlega in temnega češkega Kozla, ki bi utegnil biti že sam po sebi povsem zadosten razlog za obisk picerije.

Niso pa dobre zgolj pice in pivo, kajti v Murki ponujajo tudi odlične sestavljene solate, ki so, glede na velikost in sestavo, lahko povsem samostojna jed, v ponudbi pa je zaslediti še prebranec s klobaso, ki ga je nekaj tistih, ki imajo raje jedi na žlico, prav pohvalilo.

Naše vtise potrjuje tudi izmenjava mnenj z vsemi, ki so nedavno obiskali omenjeno picerijo, saj zaenkrat še nismo srečali takšnega, ki bi se pritožil nad ponudbo ali postrežbo. Spričo res dobrih pic se zato človek nekoliko začudi, da lokal ni nabito poln in da je na parkirišču moč dobiti prosto mesto, kar pa lahko pripišemo zgolj slabi obveščenosti, saj smo bili tudi sami še pred kratkim prepričani, da je picerija, po parih neuspešnih poskusih njene ponovne oživitve, ki niso ravno pripomogle k njenemu nekdanjemu slovesu, še vedno zaprta.

To je bil tudi eden izmed razlogov za temeljito zaslišanje novih najemnikov Murke, ki sta, resnici na ljubo, očitno pošteno zavihala rokave, za nameček pa sta tudi zelo prijazna in družabna, kar so Mekinjčani in okoliški prebivalci, ki so zaenkrat še najpogostejši in redni gostje, ugotovili že sami.

Sonja in Zlato Levanič sta pizzerijo Murka prevzela lani novembra.

Sonja in Zlato Levanič sta pizzerijo Murka prevzela lani novembra.

Sonja in Zlato Levanič, ki prihajata iz Gameljn in sta Murko prevzela novembra lani, sta povedala, da so ju v Mekinjah lepo sprejeli in da so odzivi obiskovalcev, ki so Murko obiskali od kar sta jo prevzela, zelo pozitivni, saj je med njimi vedno več stalnih gostov, ki so zadovoljni s ponudbo in picami, da pa je najbrž razlog za nekoliko slabši trenutni obisk najbrž tudi v tem, da je bila Murka nekaj časa na slabem glasu in zaprta, tako da Kamničani še ne vedo, da so se stvari temeljito spremenile.

Glede same ponudbe, ki je zaenkrat omejena predvsem na pice in solate, je Zlato Levanič, ki je tudi glavni picopek dejal, da ponudbe zaenkrat ne nameravajo občutno širiti, saj je mnenja, da je bolje, če imajo nekaj manj ponudbe vendar tisto dobro. Med 15-timi vrstami pic in več vrstami solate, bo vsak že lahko našel kaj zase, seveda pa se da v krušni peči, po poprejšnjem naročilu, za družbe speči in pripraviti še kaj drugega, denimo kaka rebrca in podobno.

Na naše vrtanje z vprašanji glede tega kakšne surovine za pice uporabljajo je Zlato dejal, da so preizkušali različne dobavitelje in različne surovine, vendar so se, pri osnovnih sestavinah, nazadnje odločili za Arvajevo šunko in pri siru za mozzarelo, kajti vse ostalo je zgolj nekakšen približek tistega, kar bi moralo na pici biti, zato od tega ne nameravajo dostopati. Sodeč po picah, ki smo jih poskusili tudi sami, se z njim lahko z lahkoto strinjamo in upamo, da si ne bo premislil.

Žal dostave pic in solat na dom v piceriji Murka zaenkrat še nimajo, zato se boste morali na pico odpraviti v Mekinje. Lahko pa, če bi raje jedli doma, v picerijo prej pokličete – 070 610 239, naročite želeno pico ali solato in jo pridete iskat sami. Glede na navedeno, pa smo prepričani, da ob tako dobrih picah ne bo dolgo, ko bodo, že zaradi povpraševanja gostov, uvedli tudi dostavo pic na dom.

Cene pic se gibljejo nekako med 6 in 9 evri za veliko pico (klasična pica 6,5 €), bogato sestavljene solate so po 5 €, za pol litra točenega češkega Kozla, pa boste odšteli 2 evra.

Si pa lahko več o ponudbi Pizzerije Murka, pa si lahko ogledate tudi na njihovi spletni strani – www.pizzerija-murka.si.

Skratka, picerija Murka je ponovno odprta, pice so (preverjeno) okusne in dobre, točijo odlično pivo Kozel, cene pa so povsem sprejemljive, če ne celo nekoliko nižje, kot smo jih vajeni v podobnih lokalih. Priporočamo.

Še to: Pizzerija Murka je odprta vsak dan od 12. do 22. ure, ob sobotah pa od 12. do 23. ure.

 

Opomba: Fotografije hrane, ki so objavljene v prispevku so s FB strani pizzerije Murka. Ob picah, ki smo jih preizkusili sami namreč nikoli ni bilo časa za fotografiranje.  No, vsaj ne cele pice. 🙂

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve