Naslovnica / Črna kronika / V nekdanji kamniški klavnici je znova zagorelo

V nekdanji kamniški klavnici je znova zagorelo

Ker je znani storilec v kleti nekdanje klavnice pod Malim gradom, ki že lep čas služi za pribežališče kamniškim narkomanom in brezdomcem, zažgal vzmetnico, so morali posredovati gasilci.

Včeraj zjutraj, okoli 8. 30, so mir prazničnega ponedeljka v Kamniku skalile sirene gasilskih vozil, s katerimi so gasilke in gasilci prihiteli gasit požar v zapuščenih prostorih nekdanje klavnice na Usnjarski ulici pod Malim gradom.

Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca, ki so požar razmeroma hitro pogasili, na kraju pa so bili prisotni tudi policisti ter dežurni delavec elektro podjetja, ki je poskrbel za odklop elektrike. Obveščen je bil tudi najemnik dela objekta, ki je od nedavnega sicer v lasti Občine Kamnik, saj so bili zaradi požara zadimljeni tudi prostori tamkajšnje mesnice.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do požara prišlo, ker je znana oseba v kletnih prostorih objekta, v katerem so se v tistem času nahajale še tri osebe, zakurila vzmetnico. Vse prisotne osebe so prostore nepoškodovane zapustile same, v požaru pa je nastalo za nekaj sto evrov škode.

Policisti so ob ogledu kraja kaznivega dejanja zavarovali sledi, obenem pa nadaljujejo z zbiranjem informacij in preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Naj spomnimo, da v omenjenem, pretežno zapuščenem objektu, ki že dlje časa služi tudi kot zbirališče kamniških narkomanov in brezdomcev, do požara ni prišlo prvič.