Naslovnica / Črna kronika / Nočna prometna nesreča v Kamniku terjala mlado življenje

Nočna prometna nesreča v Kamniku terjala mlado življenje

Ponoči je na kamniški obvoznici prišlo do hude prometne nesreče v kateri je življenje izgubil 20-letni voznik iz okolice Kamnika.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj minut po drugi uri, ko je na križišču pri šolskem centru osebni avto trčil v bok drugega vozila, pri čemer se je le to prevrnilo na železno ograjo, v nesreči pa je mlajši voznik iz okolice Kamnika izgubil življenje.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je 20-letnik iz okolice Kamnika vozil osebno vozilo Audi A3 po regionalni cesti v Kamniku iz smeri Vrhpolja proti Duplici. Pri tem se pri vožnji skozi semaforizirano križišče pri kamniškem šolskem centru domnevno ni ravnal po barvah luči, saj naj bi v križišče zapeljal, ko je na semaforju svetila rdeča luč. V tistem trenutku je z Novega trga, iz smeri Zdravstvenega doma Kamnik, z osebnim avtomobilom Opel Astra pravilno pripeljal 25-letni voznik iz okolice Kamnika, s katerim sta trčila.

20-letni voznik Audija, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je pri nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 25-letni voznik Astre ter sopotnika, ki sta se v času nesreče nahajala v obeh avtomobilih, pa k sreči niso bili poškodovani.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so prizorišče nesreče zavarovali in odklopili akumulatorja na obeh vozilih ter nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ki so pregledali tri osebe, ki pa niso potrebovali zdravniške oskrbe, medtem ko 20- letnemu vozniku Audija niso mogli več pomagati.

V nesreči, ki je terjala mlado življenje, je nastalo tudi za okoli 6000 evrov materialne škode.