Naslovnica / NOVICE / V petek se bo (končno) spet odprla kavarna Veronika

V petek se bo (končno) spet odprla kavarna Veronika

Po skorajda letu dni se bodo ta konec tedna znova odprla vrata mestne kavarne.

Zadnje je v kamniški kavarni Veronika, ki je bila zaprta vse od konca lanskega leta, znova moč zaznati delovni utrip, saj se novi najemniki kavarne s pospešeno vnemo pripravljajo na skorajšnje ponovno odprtje.

Kot smo poročali že pred časom, je bilo, na podlagi javnega razpisa, za novega najemnika Kavarne Veronike izbrano podjetje Kamničana Boštjana ŠtuparjaČaspal d.o.o., ki je za najem kavarne ponudilo 990 € najemnine in 5 ur kulturnega programa tedensko.

Novi najemniki in vodstvo Kavarne Veronika: Lastnik podjetja Časpal d.o.o. Boštjan Štupar, direktorica Nežka Bolhar in vodja kavarne Matjaž Krnc,

Kljub dolgotrajni in dragi prenovi je podoba kavarne, če izvzamemo nov oplesk, ki bi ga nujno potrebovala tudi njena fasada, ostala domala nespremenjena, kot zagotavljajo novi najemniki, pa se bodo, s ponudbo in programom, po svojih najboljših močeh potrudili, da kavarni vdihnejo novo dušo in življenje.

Žal se Občina Kamnik ob tokratni prenovi ni odločila tudi za izgradnjo novega, neposrednega izhoda na vrt, ki bi gostincem v poletni sezoni kar precej olajšal delo, čeprav naj bi bila, po podatkih s katerim razpolagamo, vsa potrebna dovoljenja in soglasja za poseg pridobljena že pred leti.

Vseeno naj bi se za hitrost postrežbe ne bilo treba bati, saj bo, po besedah Boštjana Štuparja, v prvi fazi, po novem v kavarni zaposlenih vsaj šest oseb oz. po tri na izmeno. S tem hočejo novi najemniki zagotoviti, da na postrežbo ne bo potrebno predolgo čakati, sama ponudba kavarne, ki jo bo vodil Matjaž Krnc, pa bo, razen običajne kavarniške ponudbe napitkov in slaščic, omogočala tudi zajtrke ter tudi trendovske t.i. »brunche«.

Programske vsebine kavarne, ki je bila v svojih najboljših časih osrednji kamniški lokal, naj bi vsak teden prinašale različne vsebine, pri čemer naj bi bila precejšnja pozornost namenjena otrokom in otroškim delavnicam, kavarna pa naj bi zaživela tudi kot priložnostno razstavišče in prizorišče različnih kulturnih in družabnih dogodkov te prireditev.

Najbolj neučakani bomo vsaj nekaj od tega lahko skusili in videli že v petek, 8. decembra 2017, ko bo kavarna, ob 10. uri dopoldne ponovno odprla svoja vrata, še več pa zagotovo zvečer ob 18.30 na otvoritveni slovesnosti, s katero bo Kavarna Veronika tudi uradno odprta.