Naslovnica / Črna kronika / V pisarni izvršitelja Hojsa znova prejeli sumljivo pisemsko pošiljko

V pisarni izvršitelja Hojsa znova prejeli sumljivo pisemsko pošiljko

V pisarni izvršitelja Marjana Hojsa so danes zjutraj, že tretjič v razmeroma kratkem obdobju, ponovno prejeli sumljivo pisemsko pošiljko.

Policija in kamniški gasilci so danes, nekaj pred osmo uro zjutraj, prihiteli na Maistrovo ulico, kjer se nahaja pisarna kamniškega izvršitelja Marjana Hojsa, saj so iz le-te sporočili, da so ponovno prejeli sumljivo pisemsko pošiljko, iz katere se je ob odpiranju usul neznan bel prah.

antraks_hojs311

Kamniški gasilci in policisti so nemudoma zaprli ožje območje okrog stavbe ter del avtobusne postaje ter, skupaj s pripadniki posebne policijske enote in predstavnikom Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo pri Veterinarski fakulteti, rutinirano izvedli postopek odstranjevanja nevarne pisemske pošiljke, ki je bila poslana v nadaljnjo preiskavo na omenjeni inštitut, kjer bodo ugotovili, ali pisemska pošiljka vsebuje snovi, ki so nevarne za zdravje in življenje ljudi. Prvi rezultati bodo znani že tekom današnjega dne, preiskava pa se, kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, nadaljuje.

antraks_hojs3611

Gre že za tretji tovrstni primer sumljive pisemske pošiljke, ki so jo prejeli v pisarni kamniškega izvršitelja, nadejamo pa se, da gre tudi v tem primeru zgolj za še eno prazno grožnjo neznanega pošiljatelja, kot je bilo to ugotovljeno že v prejšnjih dveh primerih. Hkrati se nadejamo tudi tega, da bodo policisti pošiljatelja teh pošiljk čim prej odkrili, saj s svojim nepremišljenim ravnanjem trati dragoceni čas gasilcev in policistov ter povzroča tudi precejšnje stroške in škodo, vendar ne izvršitelju, ampak predvsem davkoplačevalcem.

Zaradi intervencije, in posledičnega zaprtja dela avtobusne postaje, je bil nekoliko oviran avtobusni potniški promet, sama intervencija, v kateri je sodelovalo 14 gasilcev PGD Kamnik, pa potekala brez posebnosti.