Naslovnica / NOVICE / V Podgorju so se srečali člani skupin podgorske in kamniške šole zdravja

V Podgorju so se srečali člani skupin podgorske in kamniške šole zdravja

Ob tretji obletnici delovanja skupine Šole zdravja v Podgorju so se na povabilo podgorske skupine v sredo 27. maja 2015 v športnem parku sredi podgorskih gozdov srečali članice in člani domače in kamniške skupine Šole zdravja. Kakih 40 udeležencev srečanja sta najprej pozdravili vodja podgorske skupine Ivica Vrtačič in predsednica Društva šola zdravja iz Domžal Zdenka Katkič, pozdravom pa se je pridružil tudi Grega Cvirn, predsednik sveta krajevne skupnosti Podgorje.

Kot je povedala Katkičeva , danes v Sloveniji deluje že 85 skupin šole zdravja, v katerih se vsako jutro od pol osmih do osmih v naravi razgibava več kot 1500 ljudi.

sola zdravja podgorje3

Poleg razgibavanja je zelo pomembno tudi druženje in pesem, je še poudarila Zdenka. To so potrdili tudi udeleženci, ki so po polurni telovadbi »1000 gibov« po metodi dr. Grishina Kamničani zapeli po napevu Veselo v Kamnik: “V šoli smo zdravja, kje Bistrica nas pozdravlja, kjer je Keršmančev lepi kot, je veselo kot nikjer drugod…”

sola zdravja podgorje1

Podgorci pa so ob zvokih harmonike Lojzke Ocvirk na melodijo Regiment po cesti gre… dodali še: “Vsako jutro mi hitimo, da v Podgorju se dobimo, v športnem parku sred gozda se zberemo in si dobro jutro voščimo…”

Najstarejši udeleženec podgorskega srečanja, ki je bilo že tretje po vrsti, je bil tudi tokrat Kamničan 87-letni Jože Kalan, ki vodi tudi kamniško skupino in pravi: “Tako smo že zasvojeni s tem vsakodnevnim razgibavanjem in druženjem, da bi ga zelo težko pogrešal…”

sola zdravja podgorje2

Članice podgorske skupine so za srečanje pripravile okusno pecivo in prigrizek, ob katerem se je druženje ob zvokih Lojzkine harmonike in prijetnem kramljanju raztegnilo od jutranjih v pozne dopoldanske ure…

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj