Naslovnica / Črna kronika / Policisti so v preiskavi na območju nekdanjega Stola zasegli več kot 200 avtomobilskih delov

Policisti so v preiskavi na območju nekdanjega Stola zasegli več kot 200 avtomobilskih delov

Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana je v prejšnjem tednu na območju nekdanje tovarne Stol, dva dneva preiskoval sume kaznivih dejanj povezanimi s tatvinami vozil in avtomobilskih delov ter pri tem zasegel več kot 200 avtomobilskih delov, za katere obstaja sum, da so bili odtujeni.

Preiskava, ki je v prejšnjem tednu, med 9. in 10. februarjem 2016, potekala na različnih lokacijah, ki jih, znotraj kompleksa nekdanjega Stola, eno izmed tamkajšnjih podjetij oz. zasebnikov, uporablja za hrambo odsluženih in rabljenih avtomobilov, je med tamkajšnjimi lastniki in najemniki poslovnih prostorov ter zaposlenimi vzbudila nemalo pozornosti. Zato smo Policijo, že takoj po končani preiskavi zaprosili za informacije o preiskavi, vendar so nam s PU Ljubljana odgovorili, da nam zaradi interesov preiskave podatkov zaenkrat še ne morejo posredovati.

So nam pa policisti kratko informacijo o preiskavi posredovali ta teden, v njej pa so zapisali:

»9.   in 10. 2. 2016 je Sektor kriminalistične policije PU Ljubljana, v sodelovanju   z   drugimi   policijskimi   enotami , na podlagi predhodno pridobljene odredbe sodišča na območju Kamnika opravil hišne preiskave zaradi sumov storitve kaznivih dejanj   povezanih s tatvinami vozil.

Opravljene   so bile preiskave objektov na različnih lokacijah, med drugim na Ljubljanski cesti v Kamniku, kjer so osumljenci hranili različne avtomobilske dele.

Zaseženih je bilo več kot dvesto (200) avtomobilskih delov, za katere obstajajo razlogi za sum, da so odtujeni. Trenutno potekajo identifikacije predmetov (avtomobilskih delov), v kolikor bo potrjeno koliko od zaseženih predmetov izvira iz kaznivih dejanj, bo zoper osumljence podana kazenska ovadba.«