Naslovnica / NOVICE / V Snoviku se je zglasil zapornik št. 3.2.3.

V Snoviku se je zglasil zapornik št. 3.2.3.

Sinoči, 14. 8. 2020 se je v prireditvenem šotoru pri Termah Snovik odvijala smrtno resna monokomedija Zapornik št. 3.2.3. v izvedbi Domna Valiča.

Organizator prireditve, Turistično društvo Tuhinjska dolina, se je kljub razmeram, ki trenutno vladajo, odločilo pripeljati v dolino pozitivno dozo optimizma in obilo smeha.

Priljubljeni slovenski stand-up komik, igralec in TV-voditelj Domen Valič je občinstvo, željno razvedritve, v uri in pol  nasmejal in vsem polepšal deževen petkov večer. Dogodek je potekal z dovoljenjem in po navodilih NIJZ.

Društvo pa se že pripravlja na nove aktivnosti. Že čez 14 dni, od 28. do 30. avgusta 2020, vas vabijo na tridnevno etnološko prireditev OVČEREJA v Tuhinjski dolini nekoč in danes. Osrednji dogodek se bo odvijal v nedeljo, 30. 8. 2020 ob 15. uri s predstavitvijo avtohtonih pasem ovc, pomenom reje, uporabe volne, prikazom del, povezanih s predelavo ovčje volne: striženje, pranje, krtačenje, predenje, polstenje in pletenje. Ogledati si bo mogoče tudi razstavo izdelkov rokodelske sekcije z naslovom Volna tuhinjskih ovc – gospodarska surovina, jagnjetina na krožniku. Za dobro razpoloženje bo poskrbela Godba Tuhinjske doline.

Besedilo in fotografije: Pavla Tomec, Turistično društvo Tuhinjska dolina