Naslovnica / KULTURA / V Šoli za zmaje smo dobili diplomirano zmajčico

V Šoli za zmaje smo dobili diplomirano zmajčico

Odkar se je Vrtomir v Kamniški Bistrici poslednjega kamniškega zmaja odločil natakniti na nabodalo, je v naših krajih bolj malo zmajevk in zmajev. Nekaterim je, spričo naravnih talentov, sicer še vedno dana domala zmajska narav, ampak za pravega zmaja se je potrebno izšolati.

Zato vam sporočamo razveseljivo novico, da imamo od v Kamniku ponovno vsaj eno, v plamenih in dimu prekaljeno, diplomirano zmajčico Tanjo, ki so jo, tekom ognjene veseloigre v parku pri železniški postaji, kjer so nekdaj blesteče iskre puhali tudi stari vlaki, izšolali člani žonglerske skupine Čupakabra.

Predstava, ki so jo predvsem otroci požirali z odprtimi očmi, ni pustila ravnodušnih niti odraslih, ki v zmaje, razen, če ga slučajno niso primožili ali priženili, ne verjamejo več, ogenj bruhajoč kandidat za zmaja pa je, sicer bolj potihem dejal, da bi se v njihovi družini včasih našla tudi kaka zmajska inštruktorica.

S Šolo za zmaje se je zaključil nekakšen mini festivalski ciklus letošnjih prednovoletnih ognjenih predstav v Kamniku, ki je nekaj zimskih večerov prav prijetno poživil ter tudi pogrel prednovoletno kamniško dogajanje.

X