Naslovnica / Črna kronika / V Sp. Stranjah je še enkrat zagorelo v bližini smodnišnice

V Sp. Stranjah je še enkrat zagorelo v bližini smodnišnice

Zagon gozdnega požara, do katerega je zvečer prišlo v gozdni grapi v bližini nekdanje smodnišnice v Spodnjih Stranjah, so z lopatami zaustavili prisebni bližnji stanovalci, do konca pa so ga pogasili gasilci.

Le nekaj ur zatem, ko so gasilci v Spodnjih Stranjah pogasili gozdno-travniški požar, so bili okoli 18. ure obveščeni, da je v Spodnjih Stranjah prišlo do novega primera požara v naravi.

Tokrat je, iz zaenkrat še neznanega vzroka, zagorelo v gozdni grapi v bližini nekdanje smodnišnice oz. le kaka dva lučaja pod tamkajšnjim skladiščem pirotehnike, ki bi bilo, v primeru, da bi se ogenj s pomočjo vetra uspel hitro razširiti nekoliko više, lahko tudi ogroženo.

K sreči so nalet plamenov že v začetni fazi uspeli v dobršni meri zatreti in zaustaviti prisebni bližnji stanovalci, ki so se gašenja goreče trave, listja in podrasti lotili s pomočjo lopat in zemlje, za kar si zagotovo zaslužijo vse pohvale.

So pa že kmalu zatem na prizorišče prihiteli tudi gasilci PGD Kamnik, ki so še en primer požara v naravi hitro dokončno pogasili, samo pogorišče pa še dodobra namočili.

 

V požaru ni nastala kaka posebna škoda, je pa nekoliko nenavadno, da o požaru niso bili obveščeni tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica. Na kraju dogodka so bili prisotni tudi policisti PP Kamnik.