Naslovnica / ŠPORT / V švicarskem Leinzerheidu bo nastopil tudi Rok Naglič

V švicarskem Leinzerheidu bo nastopil tudi Rok Naglič

Švicarski Lenzerheide bo v soboto in nedeljo prizorišče dirk svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Prvi dan se bodo pomerili tekmovalci v disciplini spust, v nedeljo pa tekmovalci v olimpijskem krosu, tudi član kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič.

Nagliča dirka čaka v nedeljo ob 10.15, v Švico pa je odšel že z dvema odpeljanima svetovnima pokaloma, ki sta bila zanj uspešna. Na prvi dirki na Češkem je končal na 42. mestu, teden dni kasneje v Nemčiji pa izvrsten 23.

Želja po dobrem rezultatu je pri Nagliču prisotna tudi v Švici, a hkrati opozarja na nekaj zadev: »Sama proga mi ni pisana na kožo, saj je na celotni trasi samo en malo daljši vzpon. Proga je tehnično kar zahtevna, ampak sem se na prvem treningu kar nekako ujel na njej. Zelo velikih pričakovanj nimam, smo na višini 1500 metrov nadmorske višine in ne vem, kako bo to vplivalo name, saj posebnih višinskih priprav za to nisem imel. Želim si ponoviti dirko iz Albstada ter se ponovno uvrstiti med dobitnike točk na svetovnem pokalu. Kako in pa kaj bo, pa poročam v nedeljo.«

Calcit Bike Team