Naslovnica / NOVICE / V Termah Snovik ob 21. obletnici še utrjujejo Kneippovo zgodbo  

V Termah Snovik ob 21. obletnici še utrjujejo Kneippovo zgodbo  

Terme Snovik so v četrtek,  26. 1. 2023 v družbi družbenikov, poslovnih partnerjev, domačinov, zaposlenih in predstavnikov sedme sile ovekovečile 21. obletnico delovanja term v Tuhinjski dolini.  Od samih pričetkih razvoja je v ospredju topla voda, termalna voda, ki je postala vzgib in glavni razlog, okrog katere se je razširila današnja zgodba o uspehu Term Snovik.

Novi trendi potovanj in trajnostna naravnanost narekujeta vrnitev k pristnemu stiku z naravo. Znano je da, v Termah Snovik že od samih pričetkov razvijajo aktivno, zeleno in zdravo ponudbo. In tako so danes visoko v vrhu, pravzaprav kar pionir trajnostne naravnosti in odgovornega obnašanja do naravnih virov in okolja. Ustvarjajo edinstveno ponudbo za zdravje in dobro počutje vseh gostov, domačinov in zaposlenih. Razvili so enovit produkt, eno zgodbo, Kneipp zgodbo, je poudarila direktorica Term Snovik Katarina Hribar. K uspehu in dobremu poslovanju družbe je vodila jasna vizija razvoja, kot je v svojem nagovoru gostom na praznovanju obletnice poudarila Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Terme s sprejeto nadaljnjo strategijo razvoja ostajajo še naprej aktivni tvorec trajnostnega turizma na nacionalni in lokalni ravni. Prav na nivoju destinacije družba nastopa povezovalno in konstruktivno za najboljše sinergijske učinke med deležniki za vzpostavljanje odličnih raznovrstnih doživetij za krajane in obiskovalce destinacije.

Natančneje je bil 25. januar 2002 mejnik začetka neprekinjenega delovanja Term Snovik. To je bil pravi zimski dan z minus 10 stopinj Celzija in z veliko snega. Takrat so pokrite bazene odprli brez posebnega praznovanja. Obiskovalci so pričeli prihajati in se vračati, kar pa je potrdilo moč zdravilne termalne vode in s tem darilo narave, ki je dan vsem za krepitev zdravja, kot to zelo dobro vedo njihovi stalni obiskovalci. Nekateri stalni gostje prihajajo na plavanje prav vsak dan, kot to dela njihova stalna gostja Jožica. Termalna voda je odlična za plavanje in pitje, vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov. V Snoviku želijo goste navaditi na dobre navade in zdravo življenje. Prokurist Ivan Hribar je prepričan, da lahko vsi občani in občanke Kamnika postanejo najbolj zdravi državljani s pomočjo termalne vode in prakticiranja knajpanja vsak dan.

Ni naključje, da so na letošnji obletnici poudarili Kneipp filozofijo, saj Kneipp zgodbo utrjujejo in prihajajo na prelomno točko, ko bodo produkt še intenzivneje razvili glede na leta 2019 sprejeto srednjeročno strategijo trajnostnega razvoja term. Pravi primer trajnostne usmerjenosti je na obletnici izpostavilia tudi Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo: »Terme Snovik so pravi primer trajnostnega turizma, v Snoviku se čuti domačnost na prvem koraku, družbeni del in zelene aktivnosti so ključne za turizem. Pomembno je, kako turistično podjetje diha z domačini in obratno, saj je turizem zelo občutljiva panoga, strese jo vsaka sprememba v okolju, zato je še kako pomembno, kako se ga umešča v prostor. Terme Snovik so odličen primer, kako je prav

Terme so že predstavile nov investicijski načrt, ki vključuje širitev wellnesa, odprtje kampa in hotela. Sedaj pa so vse sile usmerjene v Kneipp Naturhotela ter širitev welnesa s posebnim poudarkom na vsebinskem delu. Kot pravi Hribar, imajo za investicijo pridobljeno zemljišče, urejeno komunalno infrastrukturo, za financiranje pa se usklajujejo z bankami, družbeniki, prav tako pa so odprti za nove partnerje pri uresničevanju postavljene strategije družbe.

Strategija Term Snovik je bila že od pričetkov skladna s strategijo zelenega, aktivnega turizma Slovenske turistične organizacije, prav tako pa aktivno sooblikujejo in sodelujejo pri novi strategiji razvoja kamniške destinacije. »Terme Snovik so največje turistično podjetje v Občini Kamnik in glavni steber turizma, ustvarijo dobršen del nočitev in s tem tudi turistične takse«, je poudaril Matej Slapar, župan Občine Kamnik v nagovoru gostom na praznovanju obletnice. Slapar verjame v Kneippovo zgodbo razvoja, s katero nadaljujejo tradicijo knajpanja v Kamniku iz 19. stoletja in je tako pomemben del razvoja destinacije.

 

Kamnik je bil ob prelomu iz 19. na 20. stoletje pomembna destinacija za knajpanje in na najvišji točki razvoja turizma. In prav to tradicijo danes nadaljujejo  v Termah Snovik, katero razvijajo na sodoben način ter gostom ponujajo storitve za zdravje in simbiozo telesa in duha.  Terme Snovik so tako edini Kneipp center v Sloveniji z razviti storitvami po petih stebrih, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Hribarjeva je poudarila, da so Kneippove terapije pomembne za izboljšanje imunskega sistema, rehabilitacijo in antistres. Predstavila je tudi potek razvoja knajpanja. Za namen razvoja turističnega proizvoda KNAJPANJE so sprva začeli z izobraževanjem zaposlenih doma in v tujini. S pridobljenimi znanji so ustvarili Kneippovo vodeno doživetje, goste nagovarjali z novo grafično podobo in digitalnim trženjem. Gostje danes na vsakem koraku začutijo vpliv Kneippa, že pred samim vhodom s Kneippovo teraso in petimi stebri, na treh bosonogih poteh, na krožnikih v Restavraciji Potočka vsak dan s Kneippovo hrano, vonje in okuse lahko . V okolici je kar 40 km tematskih pešpoti, možnost nordijske hoje, kolesarske poti, telovadnico v naravi in še mnogo več. V wellnessu lahko koristijo storitve hidroterapije in se razvajajo s Kneipp razvajanji in tretmaji za boljše počutje ali v apartmajih na naravnih vzglavnikih. Goste iz Slovenije in tujine gostijo na sproščujočih Kneippovih oddihih, skozi celotno bivanje spoznavajo vseh pet stebrov zdravja. Za skupine organizirajo dnevne izlete za raziskovanje čudovite Tuhinjske doline in spoznavanje Kneippove življenjske filozofije.

 

Predvsem veliko vlagajo v izobraževanje gostov, tudi skozi animacijski program Vsak dan Kneipp dan. Hribarjeva je prepričana, da je »pomembno, da predajajo znanje, kako si lahko pomagajo tudi sami.« S Kneipp centrom so obogatili turistično ponudbo s ciljem celoletnega turističnega povpraševanja, da privabijo zahtevnejše goste in da povezujejo lokalno okolje.

V zadnjem obdobju še posebej krepijo peti steber, zdrav življenjski slog, z novimi gozdnimi doživetji z elementi meditacije, gozdne joge in seveda bosonoge hoje, s katerimi se vračajo k pristnemu stiku z naravo. Ravno sedaj v zimskem času potekajo novi savna rituali z vrtičenjem zraka, zvočnimi kopelmi s terapevtskii glasbili. Del vodene sprotitve so gostje na obletnici imeli priložnost tudi izkusiti s kratko vodeno srostvio iz izvedbi Luke Brinovca, sodelavca iz wellness oddelka. V kratkem pričenjajo tudi z novimi programi aromaterapije.

Ob novih načrtih in storitvah je direktorica povedala, da se tudi oni kot ostali turistični akterji v turistični panogi tudi oni soočajo s sedanjim izzivi, kot so vojna, energetska kriza, kadri, a krepijo svojo vlogo trajnostnega razvoja in prav tako nadaljujemo s krepitvijo digitalizacije poslovanja.  »Zagotovo bo potreben pogum in velika mera optimizma ter odločnosti za nadaljnjih 21 let, pomembno pa je, da se razvijamo, da rastemo in da se gostje radi vračajo.«

Tako Hribarjeva kot prokurist sta posebno zahvalo na praznovanju izrekla vsem zaposlenim, saj ljudje ustvarjajo turizem. V termah se vzpostavlja kompetentna ekipa sodelavcev, ki zavzeto uresničuje vizijo in poslanstvo družbe, zato jim gre posebna zahvala. Vodstvo družbe ob tej priložnosti in praznovanju obletnice izpostavi najbolj zaslužne delavce po posameznih oddelkih: Blažka Vončina iz oddelka animacija, Radmila Milošević iz oddelka gospodinjstvo, Advija Halilović iz oddelka kuhinja, Mojca Stele iz oddelka strežba, Marija Komatar iz oddelka prodaja in marketing, Pia Hrovat iz oddelka recepcija, Klavdija Hribar iz oddelka bazen, Saša Klar iz oddelka wellness in Marta Drolc iz oddelka pomožne službe. Najvišje priznanje za NAJ zaposleno leta je prejela Pia Hrovat. Ob predaji priznanja je Hribarjeva obrazložila: »Pia je oseba, ki svoje delo odlično opravlja, je zavzeta, pozitivna, dobrovoljna in vedno priskoči na pomoč. Pri svojem delu je odgovorna, trajnostno naravnana, ima zaupanja vredne odnose s sodelavci in z veseljem deli svoje znanje med njih. Sledi zastavljeni viziji, zato se ji želi družba še posebej zahvaliti za predanost in zaupanje.« Cvet deklet je skupaj z direktorico tudi zarezal v rojstnodnevno torto iz kuhinje restavracije Potočka, ki je prav tako pripravila celotno pogostitev za goste obletnice.

Program praznovanja je povezovala Sabina Bajt, sodelavka term iz prodaje in marketinga, kulturni program praznovanja pa je izvedla mlada vokalistka Eva Leskovec ob spremljavi Klemna Leskovca na kitari in Antona Špenka na klavirju, vsi trije so člani Godbe Tuhinjske dolina.

Besedilo: Terme Snovik
Foto: Blaž T. Muc

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve