Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Termah Snovik so obeležili 14 rojstni dan

V Termah Snovik so obeležili 14 rojstni dan

V Termah Snovik so danes z manjšo slovesnostjo obeležili 14. obletnico nastanka term, ki so kot ideja zaživele že kar nekaj let pred tem, vendar je bila realizacija projekta, od ideje do najvišje ležečih slovenskih term, naporna in dolga, četudi se danes včasih že skorajda zdi, da so terme v Snoviku že od nekdaj.

Slovesnosti ob 14 rojstnem dnevu Term Snovik se je, razen neobhodnih Ivana Hribarja in Srečka Vrankarja, udeležilo lepo število gostov, vse prisotne pa so z nagovori pozdravili direktorica Term Snovik Petra Zlatoper, poslanec državnega zbora mag. Matej Tonin, še povsem sveža direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin ter prokurist in nenazadnje tudi »oče« Term Snovik Ivan Hribar.

snovik 14 let 18

Direktorica Petra Zlatoper, ki je po nekaj letih premora ponovno prevzela vodenje najvišje ležečih slovenskih term je v nagovoru dejala, da je bilo v času nastajanja term v Snoviku načrtovanje ekoloških term podobno vizionarsko, kot je danes denimo načrtovanje vesoljskih počitnic. Terme Snovik so namreč, kot najmlajše slovenske terme, na tem področju orale ledino, ki pa se je v letih njihovega delovanja izkazala kot edina prava pot, ki ji mnogi že sledijo.

snovik 14 let 12

Čestitkam ob obletnici delovanja Term Snovik se je pridružil tudi poslanec Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin, ki je dejal, da so to tudi »njegove« terme, kajti še pred petnajstimi leti je bil na mestu zdajšnjih term zgolj travnik, same terme pa so se od samih začetkov naprej zelo hitro razvijale, četudi ne v domačih krajih, ne v občini projekt term včasih ni bil deležen tolikšne podpore, kot bi bilo pričakovati. Z leti se je odnos do term v Snoviku, tudi oz. predvsem zaradi spričo vztrajnosti in prizadevanj Ivana Hribarja, kot je dejal Tonin, začel spreminjati in ljudje v Tuhinjski dolini, pa tudi v občini Terme Snovik zdaj sprejemajo kot svoje, četudi je včasih še občutiti kanček nevoščljivosti. Pri tem je v svojem nagovoru omenil tudi gradnjo morebitnega kamniškega olimpijskega bazena, ki bi moral biti, po Toninovem mnenju, zgrajen prav v Snoviku, saj bi bilo to najbolj logično in smiselno, Terme Snovik, kjer premorejo znanje in sredstva za uspešno delovanje takšnega bazena, pa si to, kot je dejal Tonin, tudi zaslužijo. Zato si bo, kot politik, po svojih najboljših močeh prizadeval, da bi bil morebitni kamniški olimpijski bazen zgrajen prav v Snoviku.

snovik 14 let 15

Nekaj besed je vsem prisotnim namenila tudi še povsem sveža direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin, ki je uspešno prebrodila manjšo tremo svojega prvega uradnega javnega nastopa v novi funkciji, ter Termam Snovik najprej čestitala ob obletnici njihovega delovanja, dejala, da smo na Terme Snovik lahko upravičeno ponosni, saj je Kamnik nedavno tega, tudi zaradi Term Snovik, ki so bile prve v Sloveniji z Eko marjetico, včeraj prejel srebrno priznanje Zelene sheme slovenskega turizma – Slovenia Green. Kot nova direktorica Zavoda za turizem in šport Občine Kamnik, pa je Božena Peterlin izrazila željo po čim boljšem, še tesnejšem in še bolj uspešnem sodelovanju.

snovik 14 let 20

»Oče« snoviških term Ivan Hribar je vse prisotne prav lepo pozdravil, poudaril pomen tega, da je v turizmu potrebno delati dobro, predvsem za goste, pri tem pa pri svojem delu za seboj pustiti tudi čim bolj neokrnjeno naravo, kar je bila vizija Term Snovik že od samih začetkov leta 1994, ko sta se s Srečkom Vrankarjem, na hiter in enostaven način dogovorila, da bodo na tem mestu zrasle ekološke terme. Ivan Hribar je predstavil še nekaj načrtov za prihodnje, med katere zagotovo sodi tudi izgradnja olimpijskega bazena, v letošnjem letu pa se bodo najprej posvetili gradnji večnamenskega prizidka ter ekološkega zelenjavnega vrta. Si pa v Termah Snovik želijo tudi tega, da bi Občina Kamnik v Snoviku poskrbela tudi za pločnik in ureditev javne razsvetljave.

snovik 14 let 21

Ob koncu slovesnosti se je vodstvo, kot vsako leto ob tej priložnosti, spomnilo tudi na svoje zaposlene, brez katerih terme zagotovo ne bi mogle tako uspešno delovati. Za predanost in prizadevnost so letos z zahvalno nagrado tokrat nagradili Janeza Erdanija in Andrejo Uštar.

So pa ob današnji priložnosti, z nazivom ambasadorke termalne vode Term Snovik, počastili tudi Majdo Pleskovič, sicer predstavnico Turizma Ljubljana, ki ima dobre izkušnje z zdravilnimi lastnostmi snoviške termalne vode, ki ji je, kot pravi sama, občutno pomagala pri lajšanju zdravstvenih težav, novi ambasadorki snoviški term, pa je pripadla tudi čast, da je razrezala torto.

snovik 14 let 47

Slovesnost se je zaključila s tradicionalnim razrezom torte ter druženju ob zelo okusni in lično pripravljeni pogostitvi

ter sklepno mislijo vseh soustvarjalcev razvoja in programa Term Snovik, da se bodo za svoje goste še naprej trudili po svojih najboljših močeh.

snovik 14 let 49

Prireditev, ki jo je povezovala Maja Korošec, so z glasbenimi nastopi popestrile dijakinje Likovne gimnazije Celje.

snovik 14 let 34