Naslovnica / NOVICE / Turistično društvo Tuhinjska dolina je bogatejše za mobilni prireditveni prostor

Turistično društvo Tuhinjska dolina je bogatejše za mobilni prireditveni prostor

Tik pred tradicionalnim Velikonočnim sejmom v Snoviku, ki se bo odvil v nedeljo, so se članice in člani Turističnega društva Tuhinjska dolina včeraj v Termah Snovik zbrali na rednem občnem zboru, na katerem so pregledali delo minulega leta ter si zastavili delovne naloge in cilje za letošnje leto, ki utegne biti spričo nove pridobitve – mobilnega prireditvenega prostora oz. prireditvenega šotora, še posebej pestro.

Poročilo o uspešnem delu društva v lanskem letu je podal predsednik Ivan Hribar, ki je izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom, saj je društvu uspelo izpeljati številne akcije in prireditve, med katerimi je večina že kar tradicionalnih, hkrati pa postajajo tudi vse bolj odmevne in obiskane, tako kot denimo tudi skorajšnji Velikonočni sejem, tradicionalna etnološka prireditev in Božična zgodba z živimi jaslicami, lepe dosežke pa dosega tudi podmladek društva.

Med pomembnejšimi dogodki, ki so v lanskem letu zaznamovali delo društva, je zagotovo ustanovitev Godbe Tuhinjska dolina, ki v okviru društva deluje kot glasbena sekcija. Tuhinjska godba v teh dneh pa praznuje prvo leto obstoja, njeni člani pa se že intenzivno pripravljajo na nov celovečerni koncert, ki naj bi bil pravo presenečenje.

Godba Tuhinjske doline, ki deluje v okviru Turističnega društva Tuhinjske doline, te dni praznuje svoj prvi rojstni dan.

Smele načrte imajo člani in članice TD Tuhinjska dolina tudi za letošnje leto, ki ga bo v precejšnji meri zagotovo zaznamoval tudi mobilni prireditveni prostor oz. prireditveni šotor, ki bo omogočal še lažje, predvsem pa nemoteno izvedbo različnih prireditev, ki bodo lahko potekale neodvisno od muhastega vremena.

Projekt mobilnega prireditvenega prizorišča je ocenjen na 144.606 €, izpeljan pa bo oz. je v veliki meri že, ob sodelovanju vseh sodelujočih partnerjev in s pomočjo nepovratnih sredstev v višini 60% vrednosti investicije.

Nov prireditveni prostor bo svoj krst doživel že to nedeljo, 18. 3. 2018, ko bo v Snoviku potekal tradicionalni Velikonočni sejem, na katerem bo tokrat sodelovalo prek 50 različnih razstavljavcev, sam sejem pa bo popestren tudi z zanimivim, bržkone pa tudi nadvse zabavnim tekmovanjem v ribanju hrena.

Razen že uveljavljenih prireditev in dogodkov, se v mesecu aprilu obeta tudi nova prireditev, in sicer Festival čemaža, ki bo v Snoviku potekal 14. in 15. aprila, na festivalu pa bodo organizirane delavnice nabiranja čemaža, njegove uporabe ter priprave najrazličnejših jedi, bržkone pa se bo v sklopu festivala dogajalo še marsikaj zanimivega.

Tradicionalno kulturno-etnološka prireditev bodo člani TD Tuhinjska dolina pripravili med 24. in 26. avgustom, žive jaslice v Bizjakovih dolinah, pa bodo letos izvedene 22. decembra 2018, se pa zna zgoditi, da bodo nekoliko drugačne, kot smo jih bili vajeni v preteklih letih.

Kot običajno, bodo tuhinjski turistični zanesenjaki precej pozornosti namenili tudi urejanju Tuhinjske doline, bodisi s čistilno akcijo, izobraževanjem o vzgoji balkonskega cvetja, možnostjo nakupa cvetličnih sadik po znižani ceni, tudi letos pa bo v Tuhinjski dolini zacvetelo 10.000 sončnic.

Zbrane članice in člane TD Tuhinjska dolina so na sinočnjem občnem zboru pozdravili tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je pohvalil prizadevnost in dejavnosti društva, direktorica Term Snovik Petra Zlatoper, s katerimi društvo že od samega nastanka dalje deluje v največjem sožitju, ter predstavnica Kulturnega društva Sela, s katerim prav tako dobro sodelujejo.

Zbrani so se po končanem občnem zboru, na katerem so izvolili tudi novo vodstvo društva, na čelu katerega še naprej ostaja neumorni Ivan Hribar, v Termah Snovik zadržali še ob sproščenem druženju z zasluženo malico.

 

Glede na videno in slišano, pa lahko za konec delo TD Tuhinjska dolina brez najmanjšega pomisleka povzamemo z besedami podžupana Mateja Slaparja, ki je v pozdravnem nagovoru dejal, da so Turistično društvo Tuhinjska dolina, predvsem pa njegovi člani in članice, s svojo zagnanostjo in predanostjo lahko marsikomu tudi za zgled.